Asasin în Lege – Investigaţie RISE Project (Documentar)

Posted by
/ Leave a comment

Asasin in Lege investigatie - documentar online subtitratAsasin în Lege spune povestea unui război nevăzut, în care protagoniștii sunt bancheri ruși influenți, afaceriști conectați la Kremlin, servicii secrete, brigăzi de asasini plătiți și structuri mafiote organizate după modelul rusesc Hoț în Lege (Vor V Zakone). Investigația video face legătura între mai multe asasinate la comandă și tentative de crimă comise în patru țări, arătând cum funcționează, în timp real, la frontiera de est a Uniunii Europene, un sistem de crimă organizată cu ramificații la toate nivelurile societății.
Investigația a durat doi ani și jumătate, pe parcursul cărora RISE a folosit mai multe tehnici jurnalistice, inclusiv incognito și înregistrări audio-video cu camera ascunsă, atunci când situația din teren a cerut-o.

Acest film documentar este parte a proiectului A Murderer’s Trail, derulat în cooperare cu The Organized Crime and Corruption Reporting Project – o platformă regională de centre de investigații jurnalistice în Europa de Est și Caucaz.

Sursa: RISE Project

Dacă doriți să sprijiniți RISE Project, CLICK AICI pentru donaţii.

Jurnalismul de investigație este o formă de jurnalism în care reporterii investiga profund un singur subiect de interes, cum ar fi infracțiuni grave, corupție politică, sau fărădelegi corporative. Un jurnalist de investigație poate cheltui luni sau ani cercetarea și pregătirea unui raport. Jurnalismul de investigație este o sursă principală de informații. Cele mai jurnalismul de investigație este realizat de ziare, servicii de sârmă, și jurnaliști independenți. Practicienii folosesc uneori termenii “jurnalism câine de pază” (deși, care are un sens mai larg) de “raportare responsabilitate”.

Un reporter de investigație se pot bucura de una sau mai multe dintre aceste instrumente, printre altele, pe un singur poveste:

  • Analiza de documente, cum ar fi procese si alte documente legale, fise fiscale, rapoarte guvernamentale, rapoarte de reglementare, și pilitura financiare corporativeBaze de date de înregistrări publice
  • Investigarea probleme tehnice, inclusiv controlul de stat și practicile de afaceri și efectele lor
    Cercetarea în problemele sociale și juridice
  • Numeroase interviuri cu surse de pe-the-record, precum și, în unele cazuri, interviuri cu surse anonime (de exemplu denunțătorilor)
  • Libertatea federale sau statale de acte de informare pentru a obține documente și date de la agențiile guvernamentale

Lasa un comentariu

comments

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame