Culmile Neantului (în engleză Touching the Void) – Documentar 2003

Posted by
/ Leave a comment

Touching the Void culmile neantuluiUn documentar deosebit “Culmile Neantului” (Touching the Void), documentar produs dupa cartea scrisa de Joe Simpson, care povesteste cucerirea versantului vestic Siula Grante (6.344 metri), efectuată în anul 1985 de Joe Simpson și partenerul său, Simon Yates.

Un documentar care te va tine cu sufletul la gura, o poveste despre supravietuire, o poveste despre sine, o poveste despre alegerea gandurilor atunci cand esti la limita dintre viata si moarte.

Filmul a obținut Premiul Alexander Korda pentru cel mai bun film britanic la Premiile BAFTA din 2003 și a participat la Festivalul de Film Sundance din 2004.

“În 1985, Yates și Simpson au încercat o primă ascensiune a versantului de vest a vârfului Siula Grande, anterior necucerit. Mai multe echipe și-au încercat norocul și nu a reușit să urce pe această față. Yates și Simpson au avut succes în încercarea lor, și după atingerea vârfului au coborât pe creasta de nord spre Yerupaya Grante, care s-a arătat o opțiune dificilă. La coborâre, Simpson a alunecat și în cădere tibia i-a rupt genunchiul. Cum la urcarea pe munte, din cauza vremii nefavorabile, au consumat mare parte a gazului pentru primus pentru transformarea zăpezii în apă, singura șansă pentru ei era să coboare 1000 de metri până la ghețar.” – sursa text: wikipedia.org

Sursa 1

Sursa 2

Vezi trailerClick Aici

Lasa un comentariu

comments

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame