Cele zece condiţii ale iubirii (biografia Rebiya Kadeer, povestea Uigurilor)

Posted by
/ 2 Comments

cele zece conditii ale iubirii Rebiya Kadeer“The 10 Conditions of Love”(Cele Zece Condiţii Ale Iubirii), un documentar despre Rebiya Kadeer, o activistă pentru drepturile omului, de doua ori nominalizata a Premiului Nobel.

Odată cea mai bogată femeie din China, Rebiya Kadeer trăieşte acum în SUA, dar continuă să lupte împotriva opresiunilor regimului de la Beijing. După o copilărie şi o adolescenţă trăite în sărăcie, Rebiya a intrat în lumea afacerilor, ajungând în câţiva ani la o avere de  200 de milioane de yuani.

Film documentar biografic: Biografia Rebiya Kadeer, povestea Uigurilor(personalitati)

 • Biografie Personalitati
 • Boicot made in china
 • Crimele Comunismului

Biografie Personalitati: Rebiya Kadeer născut la 15 noiembrie 1946) este un Uyghur etnic, de afaceri națională chineză și activist. Născut în China Regiunea Xinjiang, Kadeer a devenit un milionar în 1980 prin intermediul participațiilor sale imobiliare și dreptul de proprietate asupra unui conglomerat multinational.

Boicot made in china: Kadeer deținut diverse funcții în parlament a Chinei și a altor instituții politice, înainte de a fi arestat în 1999 pentru trimiterea de rapoarte de referință intern confidențiale la soțul ei, care a lucrat pentru Statele Unite ca un radiodifuzor independența pro-Xinjiang.

Crimele Comunismului: După ce a fost descărcat în Statele Unite în 2005, la eliberarea de compasiune, Kadeer a pretins diverse titluri de conducere de peste mări uiguri organizațiilor separatiste, cum ar fi Congresul Mondial Uyghur. Kadeer vorbește Uyghur și chineza mandarină.

 • Documentar Personalitati
 • Documentare Comunism
 • Documentare Interzise

Documentar Personalitati: Rebiya Kadeer este un proeminent de afaceri uigură și activist politic din regiunea de nord-vest a Xinjiang, o regiune autonomă din Republica Populară Chineză (RPC). Ea sa născut în sărăcie [necesită citare], în orașul de Altay, apoi sa căsătorit în 1965 și sa mutat în orașul Aksu, Documentare Interzise.

Documentare Comunism: Kadeer a intrat prima căsătorie ca o gospodina, dar la un moment dat, ea a inceput sa faca in mod independent si vanzarea de haine și alte articole mici de venituri suplimentare.

 • Filme documentare biografice
 • Biografic documentar
 • Documentar biografic
 • Partidul Comunist

Partidul Comunist: În timpul revoluției culturale chineze a fost suprimat pentru eforturile sale, ca guvernul chinez a încercat să te desparți de familia ei. Ea susține că guvernul chinez a declarat fostul ei soț a divorțeze de ea. Ea povestește “Ei au pus presiune pe el să divorțeze de mine pentru că m-au acuzat de a face secret de afaceri. Ei au spus că a fost greșit pentru mine să fac afaceri secret.

Documentare Interzise: Urma divortului, Kadeer a deschis un serviciu de spălătorie în 1976. Mai târziu, ea sa recăsătorit în 1981 la Sidik Rouzi, apoi profesor asociat, și sa mutat la Urumqi, poartă-l unsprezece copii. Din Urumqi, Kadeer a închiriat o piață în cartierul de afaceri locale, și transformat-o într-un magazin care specializat în uiguri costume etnice. În 1985, Kadeer transformat clădirea într-o clădire comercială de 14.000 de metri patrati.

Filme documentare biografice: După prăbușirea Uniunii Sovietice, Kadeer angajate în comerțul transfrontalier, acumularea de active care, la vârf lor au fost în valoare de mai mult de 200 de milioane de yuan.She a devenit unul dintre cei mai bogați cinci oameni din China, iar succesul ei a câștigat porecla de ” milionara “. Societatea comercială a operat, a avut afaceri din China, Rusia și Kazahstan. Kadeer a fondat Akida Industriei și Comerțului Co, care detine un număr de proprietăți în provincia Xinjiang. Acestea includ Akida Trade Center, adiacent Kadeer Trade Center și Tuanjie, sau Unitatea, teatrul din Urumqi.

Biografic documentar: Kadeer a fost un filantrop activ în cadrul comunității, în special prin fundatia ei, 1.000 de mame Mișcarea, o organizație de caritate destinat pentru a ajuta femeile uigure înceapă propriile lor afaceri locale, precum și de sprijin defavorizați și copii orfani uiguri.

Documentar biografic: Kadeer nu a fost întotdeauna în conflict cu guvernul, și a fost dată salutat ca un delegat desemnat pentru a opta sesiune a Conferinței Consultative a Poporului Chinez Politice, Congresul Național al Poporului și a fost un reprezentant pentru a patra Conferință mondială a ONU pentru femei din Beijing în 1995 . De asemenea, Kadeer a servit ca vice-președinte al Regiunea Autonomă Xinjiang Federația de Industrie și Comerț, și vice-președinte al Asociației Xinjiang a femeilor antreprenori.

Cele zece condiţii ale iubirii: În 1996, soțul ei și uigură activist independenta Sidiq Rouzi părăsit China pentru Statele Unite, care lucrează ca un radiodifuzor pentru posturile de radio din SUA Radio Asia Liberă și Vocea Americii.

Cele zece condiţii ale iubirii : Eșecul Kadeer a denunța activitățile Rouzi anti-China și polemici repetate împotriva politicilor etnice ale guvernului în parlamentul național a condus-o nu pentru a fi reales la Conferința Națională Consultativ al Poporului în 1998.

 • Persecutii religioase
  • Persecutii/Genocid

Persecutii religioase: Deși ziarele mari, cum ar fi Daily Poporului sau Xinjiang Daily minimalizeze știri despre separatism sau terorism în Xinjiang, angajații guvernamentali de încredere (ca Kadeer a fost dată) au acces la neican (“rapoarte interne de referință”), care se raportează în mod liber pe probleme de interes pentru națională securitate, Persecutii/Genocid.

(text pentru botii lui google) sursa wikipedia

Rebiya Kadeer s-a implicat apoi în politică, apărând drepturile populaţiei musulmane uyghur. Pe 10 martie 2000, ea a fost arestată, iar după eliberare, în martie 2005, a fugit în SUA, de unde continuă să militeze pentru drepturile uyghur.

Filmul documentar “The 10 Conditions of Love” a stârnit nemulţumirea oficialilor chinezi, care au boicotat proiecţia lui la Festivalul Internaţional de Film de la Melbourne. Mai mult, site-ul festivalului a fost spart şi umplut cu mesaje anti-Kadeer.

Site oficial: 10conditionsoflove.com

Sursa: filmedocumentare.com

Vezi film documentar “The 10 Conditions of Love”

Documentare asemanatoare:

Persecuția împotriva Falun Dafa din China – O luptă între bine și rău (click aici)

Nouă comentarii despre Partidul Comunist Chinez (click aici)

Lasa un comentariu

comments

 1. April 22, 2014

  razvan

  Zguduitor mesajul filmului. Zi dupa zi raman inmarmurit afland cate orori se petrec pe planeta Pamant. Oare mai exista o speranta ca umanitatea sa devina umana ? Oare ce ar trebui sa facem ? Pentru inceput ar fi bine sa ne intereseze sa aflam “cam cum sta treaba pe planeta asta”, iar dupa ce aflam adevarata realitate, sa ne intrebam daca ne simtim impacati cu ceea ce-am aflat, si apoi sa ne gandim cam ce-ar fi de facut sa schimbam lucrurile. Eu cred ca Rebiya Kadeer a gresit crezand ca ajungand unul dintre cei mai bogati oameni din China va deveni si foarte puternica si astfel isi va sprijini mai bine cauza pt care lupta. Banii dau putere celor care ii controleaza, nu celor care ii au sau si-i doresc. Cu cat avem mai multi bani, cu cat ne obisnuim mai mult sa traim prin intermediul banilor, cu atat devenim mai vulnerabili fata de cei care ne controleaza. Multitudinea de lucruri cu care ne-am inconjurat, sadesc in sufletul fiecaruia frica de a nu-si pierde vreodata standardul de viata sau consideratia celor din jur. Frica si dorinta de bunuri materiale sunt sforile prin care ne controleaza papusarii planetei. Solutia e ori sa nu mai treaca banii nostri prin mainile lor, ori sa ne producem singuri cele necesare unei vieti simple impartasind surplusul intre noi, mai saraci material dar mai bogati sufleteste si astfel mai liberi. B o i c o t u l produselor chinezesti si nu numai, ar putea fi o masura foarte eficienta prin care fiecare dintre noi sa-si inceapa lupta impotriva dictaturii globale. Credeti-ma ca asta e cel mai bun antibiotic pentru genul asta de microbi. Recomand lecturi importante pe http://cartidintei.wordpress.com/ . Multumesc Kamala Queen pentru filmele cu care ma bucuri.

  • April 22, 2014

   anonim

   Foarte bine spus Razvan, ar trebui sa ne uitam mai bine si sa vedem “cam cum sta treaba cu planeta asta”. Dupa parerea mea sta asa: ideologia lui Karl Marx a facut prapad pe intreaga planeta, inclusiv in Romania. Ideologia comunista a schilodito si a ramas “handicapata” dupa ce am iesit oficial de sub dictatura regimului comunist.

   Din pacate, inca mai exista comunisti si in ziua de azi, si sunt chiar multi. China, tara cu cei mai multi locuitori de pe planeta. Asta ne afecteaza chiar mult, deoarece loby Chinez (comunist) exista in mai toate tarile. Sunt invadati de produse ieftine, asta afecteaza economia intregii planete (de asta exita asa zisa criza economica).

   In plus china isi omoara propii cetateni. Vezi filmul documentar Persecutia Falun Gong _> http://documentare.rightbe.com/persecutiigenocid/persecutia-falun-dafa-china-documentare-video

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame