Platforma online de documentare subtitrate, RightBe, a fost creată cu scopul de a furniza oamenilor informații care sunt mai puțin accesibile, dar totuși provin din surse deschise. Aceste informații pot fi adesea neglijate de televiziune, dar au un rol crucial în conștiința noastră socială globală.

Cele zece condiţii ale iubirii (biografia Rebiya Kadeer, povestea Uigurilor)

cele zece conditii ale iubirii Rebiya Kadeer“The 10 Conditions of Love”(Cele Zece Condiţii Ale Iubirii), un documentar despre Rebiya Kadeer, o activistă pentru drepturile omului, de doua ori nominalizata a Premiului Nobel.

Odată cea mai bogată femeie din China, Rebiya Kadeer trăieşte acum în SUA, dar continuă să lupte împotriva opresiunilor regimului de la Beijing. După o copilărie şi o adolescenţă trăite în sărăcie, Rebiya a intrat în lumea afacerilor, ajungând în câţiva ani la o avere de  200 de milioane de yuani.

Rebiya Kadeer s-a implicat apoi în politică, apărând drepturile populaţiei musulmane uyghur. Pe 10 martie 2000, ea a fost arestată, iar după eliberare, în martie 2005, a fugit în SUA, de unde continuă să militeze pentru drepturile uyghur.

Filmul documentar “The 10 Conditions of Love” a stârnit nemulţumirea oficialilor chinezi, care au boicotat proiecţia lui la Festivalul Internaţional de Film de la Melbourne. Mai mult, site-ul festivalului a fost spart şi umplut cu mesaje anti-Kadeer.

Site oficial: 10conditionsoflove.com

Sursa: filmedocumentare.com

Vezi film documentar “The 10 Conditions of Love”

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Cele zece condiţii ale iubirii (biografia Rebiya Kadeer, povestea Uigurilor)”