Platforma online de documentare subtitrate, RightBe, a fost creată cu scopul de a furniza oamenilor informații care sunt mai puțin accesibile, dar totuși provin din surse deschise. Aceste informații pot fi adesea neglijate de televiziune, dar au un rol crucial în conștiința noastră socială globală.

David Copperfield – Illusion (2000) – documentar

David Copperfield – Illusion (Part I)

David Copperfield – Illusion (Part II)

davidcoperfieldimageSpectacol de magie si iluzionism. 15 ani de magie care constituie cea mai mare parte a acestui program, împreună cu o varietate de trucuri suplimentare. În tărâmul magic al Iluziei lui David Copperfield, aparent totul este posibil. Ajutat de fosta lui logodnică, Claudia Schiffer ca un reporter care îi ia interviuri lui Copperfield despre viaţa şi cariera sa.

Iluzionistul american David Copperfield s-a născut la 16 septembrie 1956, in Metuchen, New Jersey. Este fiul unor evrei stabiliţi in Statele Unite, numele sau real este David Seth Kotkin.

Din copilărie a practicat magia si la 10 ani era prezentat ca Davino, Magician Boy, la 12 ani obţinea atestat de iluzionist. La 14 ani era cel mai tânăr membru al Societăţii americane de Magie, la 16 ani preda deja magia la New York University si incepea sa fploseasca numele de scena David Copperfield.
In 1974 s-a inscris la Fordham University din New York si dupa un stagiu scurt a debutat in spectacolul musical The Magic Man. Acesta a fost începutul unei strălucite cariere, in care a realizat numere spectaculoase de magie si iluzionism.

In anul 1986 a creat Project Magic, un program ce urmăreşte folosirea prestidigitaţiei ca terapie fizică si utilizat pe tot globul. A deschis Muzeul şi Biblioteca Internaţională de Artă a prestidigitaţiei în Las Vegas, Nevada, cu scopul păstrării magiei si a istoricului ei. Biblioteca Congresului American i-a înmânat premiul Living Legend.

A fost invitat de nenumărate ori la televiziune, a regizat spectacolele in care a aparut, a fost nominalizat de 38 ori la Premiile Emmy, deţine 21. A fost numit magician al anului in 1980 şi 1987 de Academia de Arte Magice.

In 1980 a creat iluzia din filmul Terror Train, in anul 2000 a apărut in documentarul Heroes of Magic, pe care l-a si regizat, precum si in documentarul The Costumes Are the Sets: The Design of Eiko Ishioka. In anul 1996 apărea pe Broadway, alături de Francis Ford Coppola, in spectacolul Dreams and Nightmares.

A fost logodit cu Claudia Schiffer si s-au despărţit in 1999, a avut asistente celebre in spectacole, ca Penélope Cruz, Cat Deeley.

David Copperfield are o stea pe Hollywood Walk of Fame, a apărut in videoclipul muzical Liberian Girl al lui Michael Jackson.

Sursa

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.