Tapped (2009) – documentar despre apa îmbuteliată

Posted by
/ Leave a comment

tapped documentar logoIncepand cu productia de sticle de plastic si pana la  marile si oceanele, Stephanie Soechtig face investigatie si isi face debutul ca producator de filme documentare. Analizand afacerea apei imbuteliate si modul cum corporatiile afecteaza viata comunitatilor.

Stephanie: Cand am inceput sa fac “Tapped“, am realizat ca nu aveam habar de unde provine apa imbuteliata si cum ajunge la mine si am fost realmente ingrozita sa constat ca industria apei potabile se ocupa si cu avacurea apelor uzate.

Tapped (2009) – documentar despre apa

  1. Documentar despre apa
    1. Documentar Natura
    1. Protectia mediului
    1. Sanatate

Documentar despre apa: Pitic munte oposumul este una dintre cele cinci specii care trăiesc de pitic oposum. Acesta este, în principal, locuind subalpine bolovandomenii alpine și grohotișuri și stâncoase din sud-estul Australiei, care trăiesc în sol și este singurul marsupial australian care hibernează pentru perioade lungi de timp în timpul iernii.

Documentar despre apa: Descris pentru prima data în 1896 de către Robert Broom de la o fosilă Pleistocen, această specie a fost considerat a fi mult timp cale de disparitie. Apoi, în 1966, un specimen care locuiesc a fost descoperit într-o cabana de schi pe Muntele Hotham Victoria. Studii ulterioare au descoperit o serie de colonii din New South Wales și Alpii Victorian. În prezent, există doar trei populații cunoscute și este singurul mamifer care este complet limitat la regiunile alpine și subalpine din sud-estul Australiei.

Documentar despre apa: Ca urmare a degradării, fragmentarea și pierderea habitatului, există doar câteva patch-uri de habitat adecvat rămase pentru posumul pigmeu munte. Evoluțiile Stațiune de schi, drumuri și pârtii de schi au fragmentat peisajul; Cu toate acestea cea mai mare amenințare la posumul pigmeu munte este de schimbările climatice. Creșterea temperaturii au provocat modificări importante în zonele alpine și au afectat surse de alimentare vitale ale Mountain Pygmy Possum, cum ar fi moliile bogon.

Documentar despre apa: În 2012, un plan de redresare național a fost dezvoltat pentru a asigura supraviețuirea acestei specii. De asemenea, au fost stabilite sanctuare și programe de reproducere în captivitate pentru conservarea diversității genetice, asigurarea împotriva catastrofelor naturale și pentru a încerca și să obțină o mai bună înțelegere a speciilor și modul în care se va adapta la schimbările climatice.

Documentar despre apa: Deși este extrem de vulnerabil, posumul pigmeu munte ar putea fi salvat de la dispariție recent, a existat o creștere a populației, ca urmare a unui număr de factori, inclusiv creșterea disponibilității de hrană și de apă, de gestionare a dăunătorilor și a diversității genetice a crescut prin translocations.

Documentar despre apa: De asemenea, recent, a existat o descoperire importantă făcută în Parcul Național Kosciuszko a unei noi populații de possums pitici munte, care trăiesc sub copacilor, într-o zonă care primește puțină zăpadă. Aceasta populatie ar putea juca un rol-cheie în înțelegerea modului în care aceste specii se vor adapta la provocările viitoare.

“In ziua in anterioara lansarii filmului documentar “Tapped“, Nestle a contactat Hot Springs Documentary Film, din Elvetia si le-a solicitat sa nu difuzeze documentarul. Din fericire, a fost respinsa aceasta cerere si o fractiune a populatiei l-a putut viziona, inclusiv eu si mi-am promis ca nu voi mai cumpara niciodata vreo sticla cu apa” – Karen Wissing 29 octombrie 2009 Sursa: Antiiluzii

Tapped (2009)

Lasa un comentariu

comments

Leave a comment

CLOSE
CLOSE