ANTIDOT – documentar despre hip-hop-ul românesc

Posted by
/ Leave a comment

Antidot, un documentar despre hip-hop-ul românesc, care vizează probleme cum ar fi: arta, libertatea de exprimare si influenţa hip-hop-ului în societate.

antidot-documentar romanesc despre hiphop“In documentar avem parte de o serie de invitati: MC, Dj si grafferi. Fiecare invitat a dat detalii despre ramura de arta pe care s-a axat dar si-au impartasit si propria opinie cu noi, artisti ca Bean, Sişu, Dragonu’, Omu’ Gnom, Kazi Ploae dar şi dj: Dj Undoo, Dj Dox, Dj Limun. Artistii vorbesc despre succesul muzicii hip-hop, despre ce a fost inainte ca si cultura si cum s-a dezvoltat de-a lungul anilor dar si despre echilibrul care trebuie pastrat ca si artist. Ei spun ca sunt multumiti cu un public rezervat, in fond hip hop-ul nu este pentru toata lumea.”
sursa text, video: youtube&sunetesubsol(punct)ro

Hip-HOp-ul ROmanesc – Antidot

Documentar

http://en.wikipedia.org/wiki/Hip_hop

Cultura Hip hop este o mișcare negru subcultural care provine exclusiv în rândul tinerilor afro-american în cursul anilor 1970 în South Bronx din New York.Infulence-ar putea extinde mai târziu la communites Latino și altele. Acesta este caracterizat prin patru elemente distincte, toate care reprezintă diferitele manifestări ale culturii: muzica rap, turntablism sau DJ”, Breakdance și arta graffiti. Chiar în timp ce continuă să se dezvolte la nivel global în stiluri nenumărate, aceste patru elemente fundamentale oferi coerență a culturii hip-hop. Termenul este adesea utilizat într-un mod restrictiv ca sinonim doar cu practica orală de muzica rap.

De la evolutia sa de-a lungul South Bronx, cultura hip-hop sa răspândit în ambele comunități urbane și suburbane din întreaga lume. Muzica Hip hop apărut pentru prima dată cu Kool Herc și disc jockey contemporane și imitatori crearea de bătăi ritmice de looping pauze (porțiuni mici de melodii subliniind un model de percuție) pe două platane. Acest lucru a fost mai târziu însoțită de rap”, un stil ritmic de scandând sau poezie de multe ori prezentate în măsurile de 16 de bare sau intervale de timp, si beatboxing, o tehnică vocală folosit în special pentru a furniza elemente de percutie de muzică și diferite efecte tehnice ale DJ hip hop. O formă originală de dans și stiluri specifice de rochie a apărut printre fanii acestui nou muzică. Aceste elemente experimentat adaptare și dezvoltare considerabilă pe parcursul istoriei culturii.

Originea subculturii hip-hop provine din Africa partidele bloc americani Brothers Gratis, atunci când conectate amperi pentru instrumente si difuzoare acestora în forma de stalp de pe 163rd Strada si Prospect Avenue și utilizate muzică sa sparga barierele rasiale, și de la DJ Kool Herc la 1520 Sedgwick Avenue, în cazul în care Herc probe de documentele existente amestecat cu propriile sale strigăte de mulțime și dansatori. Kool Herc este creditat ca “părintelede hip hop. DJ Afrika Bambaataa a Zulu Nation hip hop colectiv subliniat pilonii culturii hip-hop, la care el a inventat termenii: MCing sau Emceein”, DJ sau Deejayin”, Breakdance și scris graffiti sau Aerosol să scriu“.

În timp ce datele Nielsen Muzica relevă Hip Hop / R & B a reprezentat doar 13,9% din vanzarile de albume în 2014, cele două stiluri muzicale alcătuit 28,5% din despăgubire de streaming – anul de cea mai mare procent. Aceste numere includ totaluri de la OL, Beats Muzica, Cricket (MUVE), Google Play, Medianet, Rdio, Rhapsody, Slacker, Spotify, Xbox Muzică și servicii YouTube / Vevo.

Hip hop este în același timp un fenomen nou și vechi; importanța eșantionare pentru forma de arta înseamnă că o mare parte a culturii a se învârte în jurul ideii de actualizare înregistrări clasice, atitudini, și experiențe pentru moderne publicnumita flipping” în cadrul culturii. Prin urmare, pe urmele anterioare genuri muzicale americane, cum ar fi blues, salsa, jazz, și rock and roll în care au devenit una dintre cele mai practicate genurile de muzică în existență la nivel mondial, precum și, de asemenea, se inspiră suplimentar regulat de muzica soul, funk, și ritm și blues.

Fanii reacție la J. Cole 2014 Forest Hills unitate demonstrat puterea actuală de streaming. Potrivit rapoartelor, a treia LP studio Emcee Roc Nation a rupt o săptămâna de streaming Spotify înregistrare pentru 2014, atunci când a tras în 15700000 fluxuri în luna decembrie.Impactul Muzica de streaming versus vanzarile de albume au devenit atât de vizibil încât Billboard a decis să includă numerele de streaming în calculele pentru graficul ei album. La fiecare 1.500 de fluxuri a început să conteze ca unul vanzare album pe Billboard 200, începând cu 4 decembrie ediție a revistei.

Muzica rock a condus anul cu cel mai mare procent din vânzările de albume (33,2%) și a intrat în al doilea în flux (24,7%). Pop a reprezentat 10,8% din vânzări și 21,1% din fluxuri. EDM (2% vanzari, 6,8% de streaming), tara (11,8% a vânzărilor, 6,4% de streaming) au fost alte genuri de top pentru 2014.

Streaming ansamblu a crescut deja cu 42% în prima jumătate a anului 2014, iar vanzarile de albume au scăzut cu 15% în aceeași perioadă. Impactul Muzica de streaming versus vanzarile de albume au devenit atât de vizibil încât Billboard a decis să includă numerele de streaming în calculele pentru graficul ei album. La fiecare 1.500 de fluxuri a început să conteze ca unul vanzare album pe Billboard 200, începând cu 4 decembrie ediție a revistei.

Lasa un comentariu

comments

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame