Persecuția împotriva Falun Gong (documentar șocant)

Posted by
/ Leave a comment

DE CE ESTE FALUN GONG PERSECUTAT ÎN CHINA?
În anii 1990, Falun Gong a fost larg răspândită și apreciată pentru capacitatea ei de a îmbunătăți moralitatea și sănătatea publicului prin intermediul învățăturilor sale ghidate de principiile adevăr, compasiune și toleranță. Și atunci de ce a lansat Partidul Comunist Chinez un set de campanii pentru a o eradica, trimițând astfel mii de cetățeni care respectau legile țării în lagăre de muncă, unde mulți au ajuns să fie torturați și chiar omorâți?

INDEPENDENȚĂ ȘI POPULARITATE
În 1998, un studiu făcut de guvernul Chinei a arătat că erau mai mulți oameni care practicau Falun Gong decât membri ai Partidului Comunist Chinez. Fiind între 70 și 100 de milioane de practicanți Falun Gong, aceasta a fost cea mai mare grupare independentă în istoria Republicii Populare al Chinei. Partidul Comunist caută să controleze toate organizațiile voluntare, religiile, media și instituțiile educaționale din China. Îi suprimă pe toți cei care nu se supun controlului acestuia, inclusiv Falun Gong.

INVIDIA UNUI DICTATOR
Decizia de a persecuta Falun Gong a fost luată unilateral de către Jiang Zemin, conducătorul Partidului Comunist. Ceilalți membri ai conducerii partidului ar fi preferat o abordare mai pașnică, deoarece și Falun Gong era pașnică și deoarece aceasta nu avea o agendă politică.

Opoziția lui Jiang Zemin împotriva Falun Gong a fost una profund personală, datorită faptului că era invidios pe popularitatea practicii. De asemenea el era convins că prin faptul că pornește o campanie în stilul Revoluției Culturale Maoiste, își va consolida puterea.

INCOMPATIBILITATEA CU IDEALURILE MARXISTE
În ciuda faptului că în deceniile recente China s-a reprofilat pe o economie de piață, clica ateistă a partidului comunist încă urmează ideologia marxistă. Unii lideri de partid au considerat că Falun Gong, prin credința în Buddha, Dao și Zei, și a faptului că oricine poate atinge tărâmuri divine prin cultivare personală, va pune sub semnul întrebării ideologia partidului conform căruia Partidul este cel care are cea mai înaltă autoritate.

PERSECUȚIILE COMISE DE PARTIDUL COMUNIST DE-A LUNGUL ISTORIEI
De-a lungul celor 60 de ani în care a deținut puterea, partidul comunist a pornit în repetate rânduri campanii politice pentru a suprima libertatea de gândire și pentru a forța cetățenii chinezi să își declare loialitatea partidului. În 1999, Falun Gong a devenit ținta numărul unu. Zhao Ming un supraviețuitor al torturilor a explicat în felul următor: “Mașina de persecuție a partidului a fost acolo – iar Jiang a apăsat butonul.”

Pentru mai multe informații vizitați www.persecutionoffalungong.com sau apel.falundafaromania.net.

Lasa un comentariu

comments

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame