Golgota Basarabiei (2010) – Dosarele Comunismului

Posted by
/ Leave a comment

Golgota Basarabiei Dosarele Comunismului film documentar online subtitratGOLGOTA BASARABIEI” este un film documentar despre dosarele comunismului

„Istoria, spunea scriitorul și publicistul francez Raimond Queneau, este știința nenorocirii oamenilor”. Secolul XX o confirma cu prisosonță. Acum, după atîțea ani, ne-ntrebăm cum de-au supraviețuit străbuneii, buneii și parinții noștri, ba mai mult, cum de n-au rătăcit în negura deznădejdii icoana pură a speranței?… Și ne dăm seama, că în pofida tuturor cataclismelor fizice și morale ce s-au abătut pe această palmă de pămînt, n-am fost dărîmați definitiv, c-avem și am avut de spus și noi un cuvînt în zbuciumata istorie a lumii.

BASARABIEI Golgotaeste un film documentar despre comunismul fișiere

Crimele Comunismului
Documentar Istoric
Documentare Comunism
Documentare despre comunism
Documentare Istorice
Documentare Online
Documentare Online Subtitrate
Documentare romanesti

Povestea a spus scriitorul francez și publicist Raymond Queneau, este știința de oameni răi. Confirmarea secol prisosonță. Acum, după toți acești ani, ne întrebăm cum au supravietuit bunicii, bunicii și părinții noștri, de asemenea, așa cum sper cu disperare icoana a dispărut? Și ne dăm seama că, în ciuda tot răul fizic și moral, care a avut loc pe acest pământ, am fost complet rupt, și trebuie să spun un cuvânt care istoria zbuciumată a lumii.

  1. Crimele Comunismului


Filmul Golgota Basarabiei“, dezvăluie doar numărul de revelații care au început să apară după desecretizării arhivelor KGB. Număr mare de fișiere va fi uimit, și cred că o mare parte a țării sovietic a fost sub stricta supraveghere a cekiștilor Moscova. groază uitam propoziții fără sfârșit, în spatele căreia destinul uman este evitată și fără prihană uciși pur și simplu pentru că nu-mi place regim sângeros regimului comunist.
Un documentar este plin de oribil, oamenii au fost obligați să-și sape mormânt înainte de a fi împușcat cu sânge rece și fără milă împingând personalul său pentru producerea de execuții publice de oameni agățat regimului comunist nedrept forțat pentru a seta aceste execuții aplauda zâmbet înghețat pe buzele curățare” dușmani ai societății socialiste, de predare deportări în Siberia conductor tren de marfă, fără hrană și apă pentru zeci de mii de țărani, intelectuali și oameni harnici din această țară este plecat.

  1. Documentar Istoric

Cine are memoria istoriei tinde să se repete“, a declarat George Santayana, filozof și scriitor. Fiind realizat în memoria tuturor victimelor regimului comunist totalitar din Republica Moldova și din fosta Uniune Sovietică, cunoscut și necunoscut, filmul Golgota Basarabiei“, dezvăluie crimele oribile comise de regimul totalitar comunist: teroare politică, represiune și deportări în masă, foame organizată, colectivizare forțată a fermelor, distrugerea și profanarea de biserici și mănăstiri, distrugerea culturii și patrimoniului național, o schimbare in constiinta nationala, care necesită limbaj artificial și identitate falsificate ideologică.

Documentare Online Subtitrate


Filmul „Golgota Basarabiei” scoate la iveală doar un început al șirului de dezvăluiri ce au loc în urma desecretizării arhivelor KGB-ului. Rămîi uluit de numărul imens de dosare și ai impresia ca o bună parte a țării sovietice s-a aflat sub stricta supraveghere a cekiștilor de la Moscova. Te ia groaza vazînd șirul nesfîrșit de condamnări, în spatele carora se află destinele unor oameni injoșiți și omorîți fără de vină pentru simplul fapt ca nu erau pe placul acestui regim sîngeros — regimul comunist.
Pelicula abundă cu cadre documentare înfioratoare, în care oamenii erau impuși să-și sape singuri propria groapă, dupa care erau împușcați cu sînge rece și îmbrînciți fără milă în ea, cadre în care se produc execuții publice de spînzurare a oamenilor neloiali regimului comunist, spectatorii acestor execuții fiind impuși să aplaude cu zîmbetul înghețat pe buze „curățirea” de dușmani a societății socialiste, cadre cu efectuarea deportărilor în Siberia în trenuri de marfă, fără hrană și apă, a zeci de mii de oameni intelectuali și țărani gospodari ai acestui pământ oropsit.
„Cine nu are memoria istoriei, riscă sa o repete”, spunea filozoful și scriitorul american George Santayana. Fiind realizat în memoria tuturor victimelor știute și neștiute ale regimului totalitar comunist din Moldova și din fosta Uniune Sovietică, filmul „Golgota Basarabiei” scoate la iveală cele mai oribile crime savîrșite de către regimul totalitar comunist: teroarea politică, represiunile și deportările în masă, foametea organizată, colectivizarea forțată a gospodariilor țărănești, devastarea și profanarea bisericilor și mănăstirilor, distrugerea culturii și a patrimoniului național, acțiunile de alterare a conștiinței naționale, impunerea unei limbi artificiale și a unei identități contrafacute ideologic etc.

Produs de Studioul „Moldova-Film”, la realizarea filmului „Golgota Basarabiei” și-au dat concursul colaboratori ai Serviciul de Informație și Securitate a Republicii Moldova, ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Arhivei Naționale a Republicii Moldova, ai Muzeului Național de Arheologie și Istorie a Moldovei, ai Companiei „Teleradio-Moldova” ș.a.

Scenariu – Victor Vasilache, Ion Chistrugă
Regie – Ion Chistrugă, Alina Ciutac
Imagine – Ion Chistrugă
Redactor – Cezara Vasilache
Editor – Alisa Chistrugă
Grafica – Anatol Roibu
Sunet – Irina Garbuz
Consultanți – Elena Postică, Mihai Tască
Voce – Ion Ungureanu
Coordonator de proiect – Ion Siman

http://www.moldovafilm.md/

In memoria tuturor victimelor stiute si nestiunte ale regimului totalitar comunist din Moldova si din fosta Uniune Sovietica
Sursa 1

Sursa 2

Lasa un comentariu

comments

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame