Violența Mass Media: Sindromul Lumii Rele (documentar)

Posted by
/ Leave a comment

Violența Mass Media: Sindromul Lumii Rele (documentar)

mass media manipulareDespre Film:
Televiziune, filme, ziare, jocuri video, desene animate, arene sportive – în toate mediile abundă imagini violente care ajung să se banalizeze prin repetare lor obsesivă. Am devenit obsedați de violență? Cum influențează imaginile violente comportamentul uman de zi cu zi? Cât de tare ne alterează personalitatea ceea ce vedem la televizor și în mass-media?

Dezbateri cu privire la efectele violenței din media asupra spectatorilor există de mult timp în rândul profesorilor, politicienilor și părinților, dar cel mai adesea aceste dezbateri s-au transformat în lupte simpliste între două tabere. Cu titlul original The Mean World Syndrome, acest film documentar se bazează pe descoperirile cercetătorului George Gerbner.

De la filmele hollywoodiene la știrile locale, filmul studiază modul în care violența din mass media cultivă în rândul privitorilor o stare accentuată de insecuritate, percepții distorsionate ale riscului și pericolului, dar și tendința spre măsuri radicale pentru problemele sociale. sursa – filmedocumentare. com

 

Close Comentariu – de admin RightBe

Mass Media poate sa faca doua lucruri:

  1. Sa conduca lumea spre sclavie, facand un iad pe pamant (asta prin indoctrinare, demonizare in interes personal sau pentru a distruge un grup, o miscare)
  2. In acelas timp poate sa repare lucrurile, sa faca din aceasta planeta, continet, tara, oras, regiune, o lume mai buna prin educatie morala, prin promovarea valorilor si totodata sa vorbeasca despre nedreptatile care se fac pe pamant, de ex. incalcarile drepturilor omului.

Deci poate sa faca bine si poate sa faca rau. E ca si cum ai avea un cutit, de tine depinde ce vrei sa faci cu el, poti sa il folosesti in a taia o paine sau sa ucizi pe cineva.

Se poate observa cu ochiul liber, unii oameni sunt spalati pe creier. Se pare ca daca unui om ii repeti ceva de mai multe ori, pana la urma incepe sa creada, chiar daca este scandalos de ilogic. Este ca si cum acea persoana este preluata, posedata, auzind de atatea ori si-a dat acceptul de a fi “posedata”, manipulata. Si nebunia este ca acea persoana, de acum va incerca sa prosteasca si alte persoane, si va fi impotriva celor care nu gandesc ca el/ea, ii va injura si va provoca conflicte. Bineinteles, nu sunt de nesalvat acesti oameni, dar trebuie sa se opreasca sa mai asculte acele lucruri rele, si in final poate isi vor da seama ca au gresit. Este ca si cum la inceput crezi ca o persoana politica este destul de buna, si il votezi, pe urma te trezesti ca a fost o alegerea destul de proasta. Dar trebuie sa mentionez ceva, exista persoane care pot fi pacalite mai greu sau foarte greu, acele persoane sunt cele cu o calitate spirituala buna, o moralitate inalta – acest tip de oameni sunt mai greu de pacalit.

Avem si noi cazuri in Romania de manipulare a maselor, care a devenit foarte evidenta, postul te televiziune  Antena 3, a fostului securist Dan Voiculescu, care emite in continuu propaganda falsa, si a creat si etichete precum: “regimul basescu”, “basistii”. Este chiar de inteles de ce o fac, controlul justitiei nu le sta in putinta, sau nu complet, poate doar partial.

Fiecare poate sa aleaga intre bine si rau, despartitura se produce. Exemplu sunt cei doi fosti prieteni, Mircea Bade si Oreste.

Oreste, un om spiritual si integru cu coloana vertebrala – a ales cealalta tabara si a decis sa nu faca lucruri gresite. In schimb, Mircea Badea s-a aruncat in acest joc murdar pentru faima si profit, pentru lucruri pe care nu le iei in mormant, si oricum, de acum traiesti o viata josnica, decazuta, fara onestitate.

Bineinteles, asta este doar un exemplu evident si disperat de a controla. Manipularea intregii planete este mult mai subtila, as spune ca de la tot ce mancam si pana la cum sa ne inbracam, comportam, suntem influentati.

As vrea sa mai atrag atentia asupra anumitor lucruri, si anume: manipularea intr-un stat democratic si manipularea intr-un stat totalitar.
Manipularea intr-un stat totalitar este mult mai agresiva. Boala ajunge la cote maxime in acea societate, si poti chiar sa mori daca esti unu cu mintea curata dar afirmi public ce gandesti, deja devine periculos si devii dusman al statului si nici macar simpatia publicului nu o poti avea, deorece aceia sunt spalati pe creier, posedati de acele lucruri rele care le-au intrat prin urechi si le-a patruns mintea.

Avem si un caz din China, demonizarea practicantilor Falun Gong, a spalat pe creier sute de milioane de chinezi, chinezi care nu au mai reactionat la persecutie. Astfel PCC a persecutat nestingherit zeci de milioane de oameni (practicanti Falun Gong).

“Autoincendierea din Piaţa Tiananmen” este o farsă slab orchestrată de către regimul chinez de a defăima Falun Gong pentru a legitima şi a intensifica persecuţia

“Aşa-zisa “auto-incendiere din Piaţa Tiananmen” de pe 23 ianuarie 2001 din centrul Beijingului este o farsă, pusă la cale şi executată de regimul comunist chinez pentru a defăima practica spirituală tradiţională Falun Gong.” citeste mai mult – ClearHarmony.net

Lasa un comentariu

comments

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame