Violența Mass Media: Sindromul Lumii Rele (documentar)
Televiziune, filme, ziare, jocuri video, desene animate, arene sportive – în toate mediile abundă imagini violente care ajung să se banalizeze prin repetare lor obsesivă. Am devenit obsedați de violență? Cum influențează imaginile violente comportamentul uman de zi cu zi? Cât de tare ne alterează personalitatea ceea ce vedem la televizor și în mass-media?
Dezbateri cu privire la efectele violenței din media asupra spectatorilor există de mult timp în rândul profesorilor, politicienilor și părinților, dar cel mai adesea aceste dezbateri s-au transformat în lupte simpliste între două tabere. Cu titlul original The Mean World Syndrome, acest film documentar se bazează pe descoperirile cercetătorului George Gerbner.
De la filmele hollywoodiene la știrile locale, filmul studiază modul în care violența din mass media cultivă în rândul privitorilor o stare accentuată de insecuritate, percepții distorsionate ale riscului și pericolului, dar și tendința spre măsuri radicale pentru problemele sociale. sursa – filmedocumentare. com
[message_box type=”Comentariu” icon=”yes” close=”Close”] Comentariu – de admin RightBe
Cu ajutorul Media se poate să face doua lucruri, se poate face bine sau se poate face rau. Cum se poate face rau? Prin propaganda, poti conduce lumea spre sclavie, făcând un iad pe pământ prin indoctrinare, demonizare in interes personal. De ce? pentru a distruge un grup, o mișcare pasnica, a ataca cultura si traditia. In același timp, informarea corecta poate să repare lucrurile si sa facă din aceasta planeta o lume mai buna prin promovarea valorilor morale si totodată sa vorbească despre nedreptăți. Media este doar un instrument, un cutit, depinde de tine ce vrei sa faci cu el.
Se poate observa cu ochiul liber, unii oameni sunt spălați pe creier. Se pare ca daca unui om ii repeți ceva de mai multe ori, pana la urma începe a crede, chiar daca este scandalos de ilogic. Este ca si cum acea persoana este preluata, își pierde raționamentul. Auzind de atâtea ori pana la urma a cedat si-a dat acceptul de a fi “posedata” manipulata. Si nebunia este ca acea persoana de acum înainte va încerca sa prosteasca si alte persoane si va fi împotriva celor care nu gândesc ca el/ea, ii va înjura si va provoca conflicte. Bineînțeles, sunt doar pierduți in iluzie, dar trebuie sa se oprească sa mai asculte acele lucruri rele si in final poate își vor da seama ca au greșit. Este ca si cum la început crezi ca o persoana politica este destul de buna si îl votezi, dupa care te trezești ca a fost o alegere destul de proasta.
In România, avem si noi un caz destul de evident, postul de televiziune A3 a lui Dan Voiculescu (fost colaborator cu securitatea înainte de 89). Cu totii stim, emite in continu propaganda care facilitează anumite interese, a creat si etichete precum: “regimul Băsescu”, “basiștii” etc. Este de înțeles de ce o fac, vor sa controleze justita. Fiecare poate alege intre bine si râu, despărțitura se va produce într-un final ca si cu sa produs cu cei doi foști colegi, prieteni, Mircea Bade si Oreste.
Manipularea într-un stat democratic este diferita fata de manipularea într-un stat totalitar. Manipularea într-un stat totalitar este mult mai agresiva, boala poate ajunge la cote maxime in acea societate, poți fi in pericol daca ești un om cu mintea curata si afirmi public ce gândești, devine periculos sa vrei binele, poti deveni dușman al poporului.
[/message_box]