Platforma online de documentare subtitrate, RightBe, a fost creată cu scopul de a furniza oamenilor informații care sunt mai puțin accesibile, dar totuși provin din surse deschise. Aceste informații pot fi adesea neglijate de televiziune, dar au un rol crucial în conștiința noastră socială globală.

Războaie Murdare (Dirty Wars) – Documentar

razboaie murdare - dirty wars„Războaie murdare” (Dirty Wars) prezintă dedesubturile acțiunilor clandestine ale unității „Joint Special Operations Command (JSOC)”, o formațiune militară sub acoperire, ce răspunde direct și exclusiv președintelui SUA și ale cărei manevre în Orientul Mijlociu au condus la moartea mai multor civili decât vom ști vreodată cu adevărat.

[DDET ]
Anul trecut NYFF debut de Citizenfour Poitras au dovedit că o doc ar putea lua timp și încă par imediat. Reporteri așteaptă caracteristica de a sparge știri, într-adevăr, și livrate în ciuda revelațiile au fost filmate mai mult de un an înainte. Citizenfour nu este vorba despre știri de ultimă oră, însă, și de fapt am considera mai aproape de multe filme historicizing care ne iau dincolo de titlurile de imaginea de ansamblu pe teme de știri (de exemplu, Charles Ferguson nr scop în vedere și Inside Job) decât la știri reportaje.

În mod similar, domeniul de pantaloni scurți Vision care urmează Citizenfour ca parte din moștenirea sa este undeva între știri și-forma lunga, jurnalism plumb lung. Până acum, am văzut doar docs inaugurale disponibile on-line, ca nu am putut fi în New York pentru screening-ul de duminică de cinci pantaloni scurți, plus părți ale unei noi serii de Poitras. Și acestea primele două, în timp ce tonally destul de diferite una de alta, sunt ambele doar ceea ce mi-am dorit de la acest tip de ieșire.

În timp ce inspirat de programele anterioare, cum ar fi Lumea în acțiune în Marea Britanie și producții revista Life că dat nastere Drew Associates și mișcarea Direct Cinema în SUA.. În corectitudine, Op-Docs ar trebui să fie mai mult ca editoriale – dogmatic documentare peste videoclipuri jurnalism mai dure găsit în altă parte de la organizarea de știri, dar pagina Op-Docs are, de asemenea, în trecut a găzduit astfel de pantaloni scurți semnificative ar fi Programul Poitras lui. Cea mai mare parte, deși, este o platforma pentru clipuri promotionale si accesorii pentru noile filme de lung metraj în masca de materiale originale.

În ceea ce știu eu, nimic vedem de la câmpul de vizibilitate va fi doar o bucată de altceva. Realizatori de film s-ar putea contribui cu ceva cu o temă similară sau subiect la ceea ce am făcut în trecut sau va face în viitor – Note de granita, de exemplu, merge bine cu genial 2014 caracteristică director Iva Radivojevic, The Poitras- produse evaporare Frontiere (unul dintre cele mai bune de SXSW anul trecut) -, dar acestea sunt în cea mai mare lucrărilor de piese, care sunt exclusiv de acest risc.

Ce ia act de granita face pe cont propriu este de a oferi o experiență cinematografică foarte în timp util a crizei migrant european, gravitatea care nu este acoperit în mod adecvat prin cuvinte într-un ziar și domeniul de aplicare al, care nu este reprezentat în mod adecvat de o singură imagine , cum ar fi fotografia de luna trecută de un băiat sirian în vârstă de trei ani s-au înecat, care a primit o cantitate enormă de atenție. Combinând un accent interes uman, pe de o parte Radivojevic urmează în călătoria sa cu textul expozițional mai larg, pe termen scurt, ne oferă un profil foarte memorabil și concisă a poporului și problema împreună.

Este acum despre un documentar despre investigatii jurnalism, și asta e un mod de amenajare de inscrie pentru motivul suplimentar că multe dintre filmele sale sunt produse atât de imediat. Unul, un reflector de nouă minute pe criza refugiaților sirian intitulat notele de la frontiera, a fost împușcat la fel de recent ca la sfârșitul lunii august și este deja disponibil pentru a viziona on-line.

Câmpul de vizibilitate este numele noului “jurnalism vizual unitatea de film condus-regizor”, care a produs și este în prezent prezentarea constată de la frontiera. Unitatea a fost creat și este condus de documentarist premiat cu Oscar Laura Poitras (Citizenfour), regizor și Cinema Eye Honors co-fondator AJ Schnack (director al esențial alegeri primare doc Caucaz) și fostul programator Hot Docs Charlotte Cook.

În urma unei prezentări de teatru weekend-ul trecut la Festivalul de Film de la New York, au lansat oficial platforma lor pentru a transmite cât mai multe de 50 de filme de scurt metraj pe parcursul unui an. Primele două sunt acum disponibile acolo, pe o parte a Intercept, un site a început în 2014 de către Poitras, jurnalist Glenn Greenwald (care probabil știți, datorită Citizenfour) și reporter de investigație și regizor Jeremy Scahill (murdare Wars) vizează furnizarea ” neînfricat, jurnalism contradictoriu. ”

Acesta poate fi ciudat să se gândească de urgență cu documentare, dat fiind faptul că atât de multe filme dura ani de zile pentru a produce și distribuite și nu pot, eventual, fi livrate atât de repede la publicul. O mulțime de documente sunt afișate capacitatea de răspuns mai rapid, deși, cum ar fi în cazurile de Sundance premiere de Pussy Riot: O rugăciune punk și Internetului proprii Boy: Povestea lui Aaron Swartz și alții care au loc înainte de primele aniversările de principalele lor evenimente.

[/DDET]

Documentarul „Războaie murdare” este un exemplu de jurnalism adevărat și, totodată, o poveste fascinantă pe care ar trebui să o cunoaștem cu toții, în special acum, când „loviturile aeriene” și prezența militarilor noștri în „teatre de operațiuni” din țări cu care, aparent, nu avem nicio legătură fac parte din banalele știri zilnice.

Documentarul demonstrează complicitatea dintre guvernul și mass-media americane pentru mușamalizarea masacrelor și defăimarea jurnaliștilor a căror muncă nu se rezumă doar la datul de telefoane din birouri și reproducerea de comunicate de presă. Sursa: filme documentare

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.