The Yes Men Fix the World – Documentar

Posted by
/ Leave a comment

yesmanfixtheworld-documentarcoperta“The Yes Men Fix the World”, un documentar ce descrie în amănunt farsele incredibile pe care Andy Bichlbaum și Mike Bonanno, doi militanți anti-globalizare, le-au plănuit și pus în aplicare împotriva unora dintre cele mai mari corporații și agenții guvernamentale americane.

Cei doi au reușit să influențeze tranzacțiile pe bursă, s-au dat drept oficiali din partea Exxon, Dow Chemical, Halliburton și H.U.D. (un fel de Minister al Dezvoltării din SUA) și au dat interviuri false în care au pretins că erau reprezentanți ai companiei DOW și au anunțat că fac o chetă de 12 miliarde de dolari pentru întrajutorarea victimelor dezastrului din Bhopal, din 1984, unde au murit 1773 de oameni.

The Yes Men Fix the World – Documentar Interzis, documentare interzise, Politice, Economice

  • Documentare Economice
  • Documentare Politice
  • Documentare Interzise
  • Documentare Interesante

Documentar interzis:Ei au o pasiune neobisnuita: dându-se drept directori de top ale companiilor care le urăsc. Înarmat cu nimic, dar costume de economie-magazin, a Da Men mint modul lor de conferințe de afaceri și parodia obiectivele lor corporative in moduri tot mai extreme – a face, practic, tot ce pot pentru a trezi publicul lor la pericolul de a lasa lăcomia rula lumea noastră.

Documentare Economice.Într-o zi Andy, care se prezintă ca un purtator de cuvant al Dow Chemical, ajunge pe cel mai mare program TV de știri din lume, și anunță că Dow va curăța în cele din urmă site-ul de cel mai mare accident industrial din istorie, catastrofa Bhopal. Rezultatul: în calitate de oameni din întreaga lume sărbătoresc, valoarea stocului Dow pierde două miliarde de dolari. Oamenii vor Dow a face ceea ce trebuie, dar piața decide că nu se poate,Documentare Interesante.

Documentar interzis: Realitatea lovește Andy și Mike ca o tonă de cărămizi: am creat un sistem de piață care face face ceea ce trebuie imposibilă, iar oamenii care par a fi de conducere sunt de fapt urmare dicteaza sale patologice. Dacă vom continua punerea pe piață în scaunul șoferului, aceasta ar putea conduce fericit întreaga planetă de pe o stâncă.

Documentar interzis: În călătoria lor, actul Yes Men ca jurnaliști Gonzo, intrand adanc in intrebarea de ce ne-au dat pe piață mai multă putere decât orice altă instituție pentru a determina directia noastra ca o societate. Ei vizitează lumea interlopă răsucite (și accidental hilar) a think-tank-gratuit de pe piață, în cazul în care găsesc o cale de a învinge logica care a distruge planeta noastră. Și, așa cum apar pe BBC înainte de 300 de milioane de telespectatori, sau înainte de 1000 antreprenori New Orleans, alături de primarul Ray Nagin, straturile de minciuni sunt decojite înapoi pentru a descoperi inima prime de adevăr – un adevăr care aduce cu ea speranță.

Documentare Economice.La conferința de după conferință, Yes Men încerca să se trezească publicul lor corporative pentru această perspectivă înfricoșătoare, în procesul de luare pe unele dintre cele mai mari și mai rău corporatii din lume. Documentare Interesante. Doar un exemplu: ca Exxon, Andy și Mike demonstra un nou biocombustibil realizat din victimele de schimbările climatice. Este un-busting gut râs revoltă – una din mai multe în film – pentru a vedea publicul neavizat afla că lumânările aprinse pe care le dețin sunt făcute din oameni morți.

Documentar interzis: Explodeaza speranță la sfârșitul acestui film cu o putere care poate dura publicul direct din teatru și în baricade. Un cuvânt de avertizare pentru proprietarii de teatru: asigurați-vă că numărul de locuri sunt înșurubate în siguranță în jos.

Bonus: Acest film are una dintre cele foarte puține scene de balet subacvatic, veți vedea vreodată într-un documentar politic!

Acest film este dedicat pentru a lupta în curs de desfășurare de oamenii din Bhopal a realiza un precedent global important, Documentare Economice.

BBC a fost doar una dintre televiziunile care a căzut în plasă și a difuzat interviul fals, ceea ce a făcut ca valoarea acțiunilor DOW să se prăbușească. Cei doi “eroi inconștienți” s-au bucurat public de noua lor putere, fără însă a realiza că acțiunile DOW se bazau pe mai multe fonduri de pensii; cu alte cuvinte, pe economiile oamenilor de rând de bună-credință. Cu toate acestea, Bichlbaum și Bonanno au găsit inclusiv câteva victime care au declarat că apreciză farsa și impactul asupra acțiunilor DOW. Sursa

The Yes Men Fix the World

Pentru subtitrare, începeți redarea filmului, apoi apăsați butonul CC

Lasa un comentariu

comments

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame