Platforma online de documentare subtitrate, RightBe, a fost creată cu scopul de a furniza oamenilor informații care sunt mai puțin accesibile, dar totuși provin din surse deschise. Aceste informații pot fi adesea neglijate de televiziune, dar au un rol crucial în conștiința noastră socială globală.

Viata lui Milarepa – film biografic

Milarepa filmFilmul evocă perioada din primii ani ai formării lui Milarepa, adică secolul XI, perioada anilor 1052-1135 a celui mai cunoscut dintre tibetani.
Acţiunea filmului este plasată în Tibet, unde acesta îşi formează spiritul de poet mistic şi prezintă călătoria sa pe calea iluminării.

Milarepa

De la vârsta de patruzeci şi cinci de ani şi până la moartea sa, în anul 1123, Milarepa va practica doar meditaţia, împărtăşind învăţăturile sale a numeroşi discipoli. După nouă ani de meditaţie în grotele din munţi, Milarepa reuşeşte să atingă starea de Trezire totală. Află de moartea mamei sale, o primeşte pe sora sa, se împacă cu mătuşa lui, oferindu-i pământurile şi toate bunurile sale. În faţa lui se manifestă diferite divinităţi tantrice, care îl ghidează în practica sa. El face multe minuni. Poate traversa munţii, poate merge pe apă, plana în aer şi zbura la înălţime cu picioarele încrucişate, poate rezista luni întregi fără mâncare şi băutură. El dobândeşte memoria vieţilor anterioare, capacitatea de a mobiliza şi deplasa energia vitală prin diferite centre ale corpului pentru a vindeca sau a ajunge la o transformare personală. Îşi dezvoltă puteri precum clarviziunea şi poate deplasa obiectele fără să le atingă. Milarepa demonstrează astfel superioritatea spiritului asupra materiei: diferenţa dintre Realitatea Absolută şi Realitatea Relativă. Articol integral aici

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.