Platforma online de documentare subtitrate, RightBe, a fost creată cu scopul de a furniza oamenilor informații care sunt mai puțin accesibile, dar totuși provin din surse deschise. Aceste informații pot fi adesea neglijate de televiziune, dar au un rol crucial în conștiința noastră socială globală.

De ce este Falun Gong persecutat în China? | China Necenzurată

Ce este Falun Gong sau Falun Dafa? De ce este Falun Gong persecutat în China? În acest episod din China Necenzurată, voi răspunde acestor întrebări.

 Ce este Falun Gong?

Având rădăcini în filozofia Budistă și Daoistă, practica de meditație qigong a fondatorului Li Hongzhi, Falun Gong, s-a răspândit rapid devenind un element foarte important în cadrul societății din China. În 1999, fostul lider al Chinei, Jiang Zemin, a întors Partidul Comunist împotriva a 100 de milioane de cetățeni chinezi și a pornit o persecuție ce are loc chiar și în ziua de astăzi.

Partea I: De ce este Falun Gong persecutat?

Pentru a înțelege de ce persecuția Falun Gong, cunoscută și sub numele de Falun Dafa, a început în China, trebuie să aruncăm o privire asupra modului în care fostul lider al Chinei și persoana care a pornit toată această persecuție, Jiang Zemin, a ajuns la putere. Jiang a ajuns la putere imediat după ce a avut loc masacrul din Piața Tiananmen și după ce au fost eliminați doi lideri importanți din cadrul Partidului Comunist Chinez, Zhao Ziyang și Hu Yaobang, a căror moarte a declanșat protestele din Piața Tiananmen. Însă poziția în partid a lui Jiang Zemin era destul de instabilă. Ar avea nevoie de ceva care să-i întărească puterea…

Partea a II-a: De ce este Falun Gong persecutat?

A fost cea mai mare adunare din Beijing, de la masacrul ce a avut loc în Piața Tiananmen. 10,000 de practicanți Falun Gong s-au adunat pașnic în jurul biroului de apel central de lângă Zhongnanhai, în data de 25 aprilie 1999, pentru a face apel pentru dreptul de a practica liberi Falun Gong, cunoscut și sub numele de Falun Dafa. Fostul lider la Chinei, Jiang Zemin, a folosit acest eveniment ca pretext pentru a porni o represiune la nivel național, ce va conduce către o persecuție brutală ce continuă și în ziua de astăzi și a permis crearea unei organizatii gen Gestapo având numele “Biroul 6-10”. Însă ce se află în spatele acțiunilor lui Jiang Zemin? Și cum vor afecta acestea China? În acest episod din China Necenzurată, Chris Chappell expune de ce a avut loc persecuția Falun Gong și ce înseamnă acest lucru pentru China.

Partea a III-a: De ce este Falun Gong persecutat?

Care sunt consecințele genocidului? În 1999, Jiang Zemin a afirmat că Partidul Comunist Chinez trebuia să extermine Falun Gong sub orice formă. Făcând acest lucru, Jiang Zemin și suporterii săi precum Zhou Yongkang, Bo Xilai, Li Dongsheng, Luo Gan și Zeng Qinghong, au acumulat o putere imensă și averi nespuse prin intermediul persecuției. Dar acum, actualul lider Xi Jinping a pornit o campanie anticorupție ce elimină unul câte unul membrii din gașca lui Jiang din Shanghai. Însă se întâmplă ceva mai mult decât în aparență? Află acest lucru în ultimul episod ce face parte dintr-o serie de trei părți despre Falun Gong și de ce este acesta persecutat în China.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.