Educaţia Interzisă (La Education Prohibidia) – documentar

Posted by
/ Leave a comment

Educatia Interzisa (La Education Prohibidia), un documentar(subtitrat) interesant despre felul in care ar trebui sa arate sistemul de educatie.

Pentru subtitrare, porniți filmul, apoi apăsați butonul CC


Filmul prezinta mai multe idei despre modul cum ar fi mai bine sa fie sistemul de invatare, cum ar fi:
– Inlocuirea competitiei cu cooperarea
– Eliminarea catedrei si a bancilor in scoli
– Schimbarea rolului profesorului in indrumator
– Eliminarea sistemului de note si examene cel putin pana la varsta de 16 ani a elevului
– Invatatorii, profesorii, indrumatorii elevilor sa detina locuri cat mai stabile in sistem
– Promovarea unui nou tip de educatie cat mai completa
… etc.

Sursa: Fymaaa

EDUCATIA INTERZIA DOCUMENTAR ONLINE SUBTITRAT IN ROMANA

Provocări pentru conținutul curriculum-ului au sfâșiat comunitățile. Pe de o parte, susținătorii interzicerea unor cărți susțin că copiii din clasele K-12 va avea de suferit dacă nu le proteja de materiale nepotrivite. Oponenții sunt la fel de încălzite în insistând că cenzura de cărți și alte materiale curriculare încalcă libertatea academică și diversitatea de gândire protejat de Constitutia SUA.

Cum să se ocupe Strigăte de Cenzură
Provocări pentru materiale școlare sunt un fenomen comun. Cum ar trebui să fie manipulate astfel de provocări? Cum pot fi evitate?
Ce cărți ar trebui să fie predate în școli? Se pare ca o întrebare simplă, dar răspunsul poate fi complex.

Un raport de Asociatia Nationala table școlare (NSBA) a constatat că provocările de materiale școlare sunt comune pe întreg teritoriul Statelor Unite. Aceste provocări frecvent locul de muncă; aproape rezultat o treime din materiale retras din scoli sau utilizarea lor reduse.

Printre lucrarile clasice ale literaturii interzise de la școlile de-a lungul anilor au fost Hamlet de Shakespeare, Scarlet Letter Nathaniel Hawthorne, iar Mark Twain Aventurile lui Huckleberry Finn. Un American Civil Liberties Union liste raport dintre cărțile cele mai frecvent interzise sau contestat de 1997 serie Goosebumps RL Stine lui, știu de ce Caged Bird Sings de Maya Angelou, iar Catcher în lanul de secară de JD Salinger.

DEFINIREA CENZURII

Cenzura este “ștergere, suprimarea sau circulația limitată a materialelor literare, artistice sau educative … pe motiv că acestea sunt punct de vedere moral sau altfel inacceptabil în lumina standardelor aplicate de cenzor”, scrie Henry Reichman în Cenzura si selectie, Probleme și răspunsuri pentru școli. Conform definițiilor de acest fel, observatorii subliniază, multe decizii luate de către consiliile școlare cu privire la ceea ce poate fi predată în școli ar putea fi privite ca acte de cenzură.

În timpul interziceri de carti, oamenii sunt îndemnați să lupte împotriva interzicerea cenzurii și. Cu toate acestea, nu adversarii de interzicerea cărților cred că orice carte este adecvat pentru predarea în școală? Și în cazul în care ar trebui să fie elaborate linia dintre cărțile care sunt adecvate și inadecvate? Un număr de experți au explorat aceste întrebări și conexe de cenzură.

Lasa un comentariu

comments

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame