Open Pit (Rosia Montana din Peru) – documentar

Posted by
/ Leave a comment

Open Pit documentar

Open Pit (2011) – Documentar Online Subtitrat

Anul apariţiei: 2011
Durata: 72 minute

Open-Pit-2011Open Pit, documentar subtitrat in romana, spune povestea uriaşului complex de mine de aur Yanacocha, din Peru. Minele au fost concesionate unuia dintre acţionarii Gabriel Resources, compania americană Newmont, care este acuzată de ţăranii şi activiştii din Peru că, prin ceanurile folosite în procesul de exploatare, a distrus agricultura pe o rază de câteva zeci de kilometri şi că, pentru a-şi facilita accesul la zăcămintele de aur, a reuşit să “cumpere” întreaga administraţie publică, de la preşedintele ţării, până la poliţiştii cu cele mai mici grade.

Sursa – youtube

Open Pit (Rosia Montana din Peru) – documentar

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), Canada-enumerate miner înființat pentru a exploata aur și argint de la Roșia Montană, a declarat, marți, a urmat proceduri stricte de conformitate în România după PM Ponta a declarat ca firma a cumpărat politicieni.

Rosia Montana din Peru

Solicitat să exprime opinia sa ca cetățean la acuzațiile că RMGC mituit politicieni locali, el a spus: “Probabil că da. Nu am dovezi, dar probabil că da. ”
Acuzațiile au apărut ca Parlamentul este setat pentru a desemna această săptămână o comisie specială pentru a dezbate Rosia Montana proiectul de lege minerit.
RMGC a declarat într-o declarație relațiile sale cu politicienii români au fost transparente și juridice, adăugând compania rămâne la Bribery Act Marea Britanie, SUA practicile de corupție externe și Corupției canadian de Legea funcționarilor publici străini.

Rosia Montana din Peru

“În conformitate cu politicile și practicile de evitarea și prevenirea faptelor de corupție (un document semnat de către toți directorii, angajații, consultanții și partenerii de afaceri) RMGC, contribuțiile în favoarea partidelor politice sau candidaților sunt strict interzise”, a spus Miner.
Acesta a adăugat că semnele de management ale RMGC pe o bază trimestrial un certificat care să ateste că societatea nu a făcut nici plăți ilegale.
RMGC, al cărui acționar cea mai mare este Gabriel Resources, a declarat că a refuzat să fie târât în ​​conflicte politice sau dezbateri. Compania vrea sa construiasca in Rosia Montana cea mai mare mina carieră în Europa

Rosia Montana din Peru

Documentarul Open Pit (Cariera) este un tur de forta a jurnalismului de investigație și realizarea de filme de gherilă care dezvăluie fața vicios de “aur murdar”, în Peru. Un film de Gianni Converso. Produs de Daniel Santana și Gianni Converso.

În inima Cajamarca, Newmont Mining Corporation operează mina de aur Yanacocha, una dintre cele mai mari operațiuni de puturi de exploatare deschise din lume.

Folosind procesul Leach cianura, Newmont Mining a ajuns să definească “aur murdar” pentru o generație de Campecinos – oamenii indigene care au trăit în partea de sus a Anzii peruvieni, deoarece civilizația Inca.

În partea de sus a Anzii peruvieni, Newmont Mining opereaza Yanacocha Gold Mine, una dintre cele mai mari cariere deschise din lume.
Confruntandu-se cu poluarea cu mercur devastatoare și drenaj acide, familiile din Cajamarca lupta o luptă disperată să-și apere resurselor de apă – și modul lor de viață. Între timp, Newmont Mining impune modelul lor de afaceri prin corupție, intimidare și violență.
Carierei revelează fața de “aur murdar” în Peru de azi.

Lasa un comentariu

comments

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame