Doctori din antichitate
În Coreea secolului XVI, o epocă dinaintea medicinei moderne, când boli precum varicela puteau decima neabătut comunităţi întregi, o epocă în care tehnicile de vindecare erau extrem de rudimentare, bolnavii apelau la medici pentru a se vindeca de suferinţă şi de boli. Dongui Bogam, îndreptarul oficial al medicilor din această epocă, era plin de tratamente antice pentru orice fel de afecţiune. La fel cum creştinii au Biblia, şi budiştii au scrierile lor, iar Dongui Bogam poate fi considerată Biblia tratamentelor clinice din acea vreme.
Cartea a fost realizată de medicul regal Heo Jun şi a fost publicată prima dată în 1613. Apoi a fost tipărită de mai multe ori, de 30 de ori doar în China, de 20 de ori în Coreea, de trei ori în Japonia şi o dată în Taiwan. Scrierea are 25 de volume şi a fost realizată în 15 ani, fiind considerată un text sacru în Coreea. Este folosit chiar şi de medicii din zilele noastre. Ordonarea simptomelor şi a tratamentelor în funcţie de organul afectat, şi nu în funcţie de boală, a fost o abordare revoluţionară la acea vreme.
Volumul conţine studii de caz care nu au fost cunoscute de medicii Occidentali decât în secolul XX. Traducerea titlului e “Oglinda medicinei Orientale”, iar din iulie 2009 se află în programul UNESCO “Memory of the world”. Ediţia originală este păstrată în Biblioteca Naţională Coreeană. Acest film documentar spune povestea celui mai important tratat de medicină al Orientului, iar cu ajutorul interviurilor cu experţi demonstrează că acesta este o carte revoluţionară chiar şi în zilele noastre. Sursa: Filme Documentare
Falun Gong, o practica care a redobandit sanatatea a milioane de oameni
Ce este Falun Gong?
Falun Dafa, sau Falun Gong este o practică străveche a corpului, minții și spiritului, profund înrădăcinată în cultura tradițională chineză. În centrul acestei învățături stau trei principii și dorința de a se alinia cu acestea în gând și acțiune – Adevăr, Compasiune și Toleranță, la care se adaugă un set de exerciții line.
A fost făcută publică în luna mai 1992 în China, iar de atunci Falun Dafa s-a răspândit rapid, de la om la om, atât în China, cât și în străinătate. În prezent este practicată în 120 de țări, de către aproximativ 100 de milioane de oameni. Este complet gratuită, se practică în parcuri sau acasă, nu are liste de membri și nu acceptă donații de nici un fel.
Falun Dafa a primit peste 1000 de premii și onoruri, inclusiv în China înainte de începerea persecuției, iar Maestrul școlii, domnul Li Hongzhi, a fost de cinci ori nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, între anii 2000 – 2012, datorită aportului adus omenirii prin principiile și beneficiile şcolii.
Beneficiile practicii deveniseră vizibile în China, un număr mare de oameni își redobândeau sănătatea și își îmbunătățeau caracterul moral, această masă de oameni începând să stabilizeze societatea chineză.
Din 1992 în 1999, în doar șapte ani, 1 din 12 chinezi practicau Falun Dafa. Potrivit Guvernului Chinez numărul era cuprins undeva între 70 și 100 de milioane de oameni și era în continuă creștere. Deja fusese depășit numărul membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC). Citeste si despre cum a inceput persecutia Falun Gong
Beneficiile de sănătate ale Falun Gong
Ceea ce a fascinat oamenii la început a fost puterea miraculoasă de vindecare a Falun Gong.
În decembrie 1992 şi decembrie 1993, dl. Li şi discipolii săi au fost invitaţi să participe la Expoziţiile Orientale de Sănătate din Beijing. În timpul expoziţiilor, dl. Li şi discipolii săi au vindecat numeroase cazuri dificile de boli. Mulţi oameni au fost aduşi pe targă şi au plecat pe picioarele lor, iar mulţi şi-au văzut tumorile micşorându-se chiar sub ochii lor. Pentru contribuţiile sale, expoziţiile l-au onorat pe dl. Li cu multe premii, incluzând “Premiul de Cel mai aclamat maestru de qigong” şi “Premiul pentru Avansare în Noua Ştiinţă”. Profesorul Jiang Xueguei, consilier şef la expoziţia din 1992 a lăudat: “Ca şi consilier general al Târgului, recomand cu răspundere tuturor să practice Falun Dafa.”
Una din persoanele care lucra la Expoziţia din 1993 îşi aduce aminte: “Într-o zi, în jur de ora 5:30 după amiaza, când expoziţia era aproape pe sfârşite, un om în jur de 40 de ani s-a grăbit către Maestrul Li. Urmându-l îndeaproape era un alt om care ajuta o doamnă în vârstă care părea să fie mama celor doi. Femeia în vârstă avea o cocoaşă severă, având coloana aplecată în faţă la aproape 90 de grade şi îşi ridica sus capul cu mare dificultate. Când i-a văzut, Maestrul Li i-a spus primului bărbat să nu îşi facă griji, apoi s-a întors către bătrână şi i-a spus să meargă în spatele lui. Mergând în faţa sa, Maestrul Li i-a spus “Relaxează-te, relaxează-te, mergi sus, mergi sus”. După câţiva paşi, bătrâna a mers cu spatele drept! Văzând asta bărbaţii au amuţit, nu au mai putut să spună nimic şi au îngenunchiat în faţa Maestrului Li!”
S-a răspândit vorba “Falun Gong este miraculos!”
Nu toată lumea a fost convinsă uşor la început. Ei încercau mai întâi toate căile convenţionale de tratement iar abia apoi încercau Falun Gong. Un exemplu tipic este al generalului Li Qihua. Generalul Li s-a născut în 1918, a intrat în Armata Roşie în 1931 şi a devenit membru al partidului comunist când avea 18 ani. A devenit medic militar în 1937 şi a servit întreaga sa carieră în sistemul medical militar. Înainte de pensionarea sa în 1984, el era preşedintele Spitalului General al PLA (Spitalul 301), cel mai bun spital din China şi preşedintele Şcolii Medicale Secundare a Armatei. Spitalul 301 este responsabil cu tratarea liderilor naţiunii chineze şi are acces la tehnologiile medicale cele mai avansate. Toate acestea nu au putut să o ajute însă pe soţia generalului Li. Într-un articol în 1998, generalul Li scria:
“Soţia mea a dezvoltat căteva boli, cum ar fi boala coronariană arterială, hiperlipidemie, glaucom şi hepatită. Cu toate că avea luxul de a accesa cel mai bun sistem medical, bolile sale nu au fost vindecate niciodată iar starea sa de sănătate s-a deteriorat! Era complet dependentă de medicamente, iar uneori de oxigen. Ţineam două rezervoare de oxigen în casă, unul sus şi altul la parter, pentru a-i fi de ajutor imediat când avea nevoie. Pe atunci, ea îşi pierdea respiraţia chiar şi când urca scările şi de multe ori trebuia să se oprească pentru o pauză.
…în aprilie 1993 ea s-a înscris la cursul Maestrului Li. Pe atunci eram sceptic faţă de asta. Gândeam că dacă eu nu pot să îi vindec bolile cu metodele terapeutice cele mai bune posibil, cum ar putea ea să îşi revină din asemenea boli severe asistând la un curs de qigong? Însă, curând după ce a început să practice Falun Gong, corpul şi spiritul ei au avut schimbări extraordinare…Pe măsură ce progresa în cultivarea în Falun Gong, toate bolile ei au dispărut. Nu mai ia medicamente de mai mult de cinci ani.
Schimbările avute de soţia mea m-au şocat! În final am decis să încerc şi eu, aşa că am început şi eu să cultiv pe calea Falun Dafa.
Generalul Li era un consilier medical apreciat printre liderii seniorii naţionali şi militari din China, iar recomandarea sa a jucat un rol important în popularizarea Falun Gong printre oficialii de rang înalt şi cei din armată.
Povestiri ca cea a familiei generalului Li sunt numeroase. Prin practica Falun Gong, nenumăraţi oameni şi-au vindecat bolile de o viaţă, nenumăraţi oameni şi-au revenit din boli fatale, nenumăraţi oameni ţintuiţi la pat au putut să muncească din nou, iar nenumăraţi oameni cu handicap au putut să meargă, să vorbească, să vadă şi să audă din nou. Aproape orice practicant Falun Gong are povestea sa proprie. Înainte de 1999, mărturii ale beneficiilor supreme de sănătate ale exerciţiilor Falun Gong apăreau frecvent în ziarele şi revistele din China.
Sursa: OPFG.RO (Opriti Persecutia Falun Gong)
[quote author=”rightbe”]A vrea sa te vindeci este o decizie, insa a vrea sa fi o persoana mai buna inseamna sa te vindeci.[/quote]