Platforma online de documentare subtitrate, RightBe, a fost creată cu scopul de a furniza oamenilor informații care sunt mai puțin accesibile, dar totuși provin din surse deschise. Aceste informații pot fi adesea neglijate de televiziune, dar au un rol crucial în conștiința noastră socială globală.

Yoghinii din Tibet (documentar rar)

Yoghinii din Tibet documentar rarYoghinii din Tibet, un documentar rar, foarte interesant despre Yoghinii Tibetani si persecutiile la care au fost supusi de Partidul Comunist Chinez si despre cultura lor care este pe cale de disparitie.

Pentru prima dată, călugării retrasi din muntii Tibetului au fost de acord sa discute aspecte ale filozofiei lor si au permis sa fie filmati in timp ce efectueaza practicile stravechi. Yoghinii din acest film au fost de acord sa fie filmati si pentru a ajuta la prezervarea culturii lor pe cale de disparitie.

Din moment ce China a invadat Tibetul acum 50 de ani, a distrus intr-un mod sistematic cultura Tibetana. Una dintre cele mai mari pierderi sunt traditiile maestrilor Yoghini.

sursa 1

sursa 2 (lipsesc 13 minute din inceput)

sursa 3 (engleza)

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.