Platforma online de documentare subtitrate, RightBe, a fost creată cu scopul de a furniza oamenilor informații care sunt mai puțin accesibile, dar totuși provin din surse deschise. Aceste informații pot fi adesea neglijate de televiziune, dar au un rol crucial în conștiința noastră socială globală.

Mâncare SRL – (documentar șocant despre alimentație)

food inC mancare SrlFood. Inc, (Mancare SRL) este un documentar American aparut in 2008, regizat de Robert Kenner. Filmul examineaza corporatiile agricole din Statele Unite concluzionand ca afacerile agricole produce mancare care este nesanatoasa, intr-u mod care este daunatoare pentru mediu si abuziva atat animalelor cat si angajatilor.

Filmul a primit răspunsuri pozitive și a fost nominalizat pentru mai multe premii, inclusiv premiul Oscar si Premiile Independent Spirit în 2009, pentru cel mai bun documentar.

Primul segment al filmului analizează producția industrială de carne (pui, vita si porc), numindu-l inuman și nesustenabil din punct de vedere economic si ecologic. Al doilea segment se uita la productia industrialade cereale si legume (porumb, soia, fasole), din nou etichetand ca este nesustenabil din punct de vedere economic si mediu. Al treilea si ultimul segment este despre puterea economic si juridica, privind etichetarea produselor alimentare, ale celor mai importante companii de produse alimentare, privind profitul care se bazeaza pe alimentarea cu produse ieftine, dar contaminate, folosirea in exces de substante chimice pe baza de petrol (in mare parte pesticide si ingrasaminte) precum si promovarea obiceiurilor nesanatoase publicului american.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.