În faţa dvs. se află noua documentare subtitrate în limba română a unei serii de 9 Comentarii despre istoria Partidului Comunist Chinez. Accesibile în China prin intermediul internetului, sau introduse pe ascuns, comentariile sunt căutate şi citite avid de mulţi dintre cei aflaţi în bezna propagandei comuniste.
Comentariul 1. Ce este Partidul Comunist?

Despre cele 9 Comentarii
Cele 9 Comentarii prezentate aici au fost publicate în limba chineză în 2004. Accesibile în China prin intermediul internetului, sau introduse pe ascuns, comentariile sunt căutate şi citite avid de mulţi dintre cei aflaţi în bezna propagandei comuniste.
Comentariile au la bază o documentare istorică riguroasă, dezvăluie cu curaj ororile inimaginabile ale comunismului practicat în China, începând cu perioada maoistă şi terminând cu perioada actuală; analizează lucid şi cuprinzător originile comunismului, trăsăturile sale şi mecanismele care asigură existenţa “fiarei roşii”. Este inedită în special prezentarea comunismului ca fiinţă vie, malefică, preocupată obsesiv de asigurarea propriei existenţe şi supremaţii, capabilă de orice infamie.
[DDET ]
Nouă comentarii despre Partidul Comunist Chinez – comentarii care i-a socat pe toti chinezii din lume
Crimele Comunismului
Documentar Istoric
Documentare Comunism
Documentare despre comunism
Documentare Interzise
Documentare Istorice
Documentare Politice/Economice
Documentare subtitrate
Documentare video
Partidul Comunist
Mișcarea Tuidang este un fenomen disident chinez care a început la sfârșitul anului 2004. Mișcarea, al cărui nume se traduce literal ca “se retrage din] Partidul Comunist“, a fost catalizată de publicarea seriei editoriale “Nouă Comentarii despre Partidul Comunist” (Jiuping Gongchandang) în SUA, pe baza de ziar in limba chineza The Epoch Times (Dajiyuan). Seria a criticat conducerea Partidului Comunist din China, cu un accent pe istoria partidului de represiune politică, aparat de propagandă, iar atacurile sale asupra sistemelor de cultură și valori tradiționale.
-
Crimele Comunismului
La scurt timp după publicarea celor Nouă Comentarii, The Epoch Times a început să publice scrisori de la cititori care doresc să dezavueze simbolic afilierea lor la organizații de partid comunist, inclusiv Liga Tineretului Comunist si Tinerii Pionieri. Printre participanții mișcării sunt disidenți politici, avocați, oameni de știință, diplomați și foști poliție sau militari.
-
Documentar Istoric
Mișcarea Tuidang, și publicarea celor Nouă Comentarii, în special, poate fi înțeleasă în parte ca un rezultat de rezistență mișcării Falun Gong la suprimarea din China.
- Documentare Comunism
-
Documentare despre comunism
Falun Gong este o practică de qigong cu rădăcini în budist și filosofia taoistă care au realizat o mare popularitate în anii 1990. Începând cu anul 1999 le-a văzut persecuții grele din Partidul Comunist Chinez (PCC).
-
Documentare Interzise
La începutul anilor 2000, medicii Statele Unite ale Americii pe bază de creat organizații de știri destinate să conteste hegemonia Partidului Comunist asupra mass-media de limbă chineză și să ofere o voce de opoziție. Prin intermediul acestor organizații, în special The Epoch Times si New Tang Dynasty Television, Falun Gong a venit pentru a stabili o “alianță de facto mass-media“, cu alte grupuri dizidente chineze.
-
Documentare Istorice
Ca parte a luptei împotriva PCC, The Epoch Times a publicat cele Nouă Comentarii despre Partidul Comunist în noiembrie 2004, și a început invitarea cititorii să renunțe la petrecere. Hu Ping descrie această incursiune în comentariu politic o “progresie logică” care rezultă din incapacitatea de Falun Gong de a pune capăt persecuției împotriva lor prin alte mijloace, dar subliniază faptul că practica în sine este apolitic în natură: “Inițial Falun Gong ca scop greul de criticii sale la Jiang Zemin, dar după ce Jiang a părăsit biroul și noul regim Hu Jintao a refuzat să reabiliteze Falun Gong și a continuat pentru a persecuta practicanții Falun Gong extins scopul său pentru a include întregul regim și Partidul Comunist … Această schimbare, dacă nu chiar naturale , trebuie să fie cu siguranță considerată rezonabilă. în cazul în care unele persoane insista pe ceea ce privește Falun Gong ca politic, nu poate fi decât în sensul că Vaclav Havel a descris ca “politica anti-politice.”
-
Documentare Politice, Economice
Cele Nouă Comentarii despre Partidul Comunist este o colecție de carte–lungime de nouă editoriale, care prezintă o istorie critică a statului Partidului Comunist de la rectificarea Mișcarea Yan’an până în prezent. Aceasta detaliază evenimente, cum ar fi Marele Salt Înainte și rezultat foametea, Revoluția Culturală, distrugerea și însușirea de religii, din 1989 Masacrul din Piata Tiananmen, și persecuția împotriva Falun Gong, printre alte subiecte care sunt supuse cenzurii în China continentală.
-
Documentare subtitrate
În plus față de conturile istorice, Noua Comentarii conține editorializing de lungă durată cu privire la natura și caracterul al Partidului Comunist, argumentând că aceasta este innascuta violent, duplicitar, imoral, și că filosofia sa trădează Tao și legile universale. Spre deosebire de unele mișcări dizidente chineze care atrag foarte mult pe concepte democratice liberale, mișcarea Tuidang “folosește limbaj distinct chineză și sensul. Mai confucianiste mult umanist, [Noua Comentarii] face de multe ori punctele sale de desen pe budiste și spiritualitate Daoistă. Denunțarea partidul este activism, astfel, nu numai politic, ci are un sens spiritual ca un proces de curățire a conștiinței și reconectarea la etica și valorile tradiționale.”
-
Documentare video
Cele Nouă Comentarii nu prevede în mod explicit de recomandări pentru un sistem politic alternativ în China, și nici nu-l vedea schimbări instituționale ca soluție pentru bolile țării. Este ca și alte scrieri Falun Gong, care, în cuvintele de istoricul Arthur Waldron, “îmbrățișează cure la patologii ale comunismului în valorile tradiționale chineze de adevăr și inimii umane.”
-
Partidul Comunist
Seria în sine a primit recenzii mixte în lumea occidentală. Istoricul David Ownby scrie din seria “Deși nu există, fără îndoială, ceva adevăr în comentariile, le lipsește echilibrul și nuanță, și citit ca propaganda anti–comunist scris în Taiwan în 1950.” Prin contrast, Asociația Jurnaliștilor din Asia american acordat un premiu pe Epoch Times de publicare a seriei “în 2005.v
[/DDET]
Adevărul despre comunism este cutremurător, iar comentariile de faţă nu par să treacă cu vederea nici unul dintre aspectele sale. Este expus un lung şir de samavolnicii: măcelurile din timpul Revoluţiei Culturale, actele de canibalism din timpul Marii Foamete, grozăviile campaniei guvernului chinez împotriva practicanţilor Falun Gong, etc.
Mărturiile cuprinse aici, pe alocuri zguduitoare, au consternat mulţi membri PCC care nu cunoşteau decât versiunea oficială a evenimentelor, o versiune în care trecutul şi prezentul sunt prelucrate şi deformate conform directivelor Partidului. Consternarea lor s-a transformat apoi în ruşine – ruşine că fac parte dintr-o asemenea organizaţie malefică (Partidul Comunist), cu o istorie criminală, şi îndreptată împotriva oamenilor. Urmarea a fost că pe website-ul Epoch Times s-au înregistrat până în acest moment (august 2009) peste 50 milioane de declaraţii de retragere din PCC şi organizaţiile sale aferente. Numărul acestor declaraţii creşte rapid în continuare.
Aceste lucruri n-au scăpat neobservate de PCC. Simţind în ceafă suflarea rece a morţii, PCC încearcă acum cu disperare să oprească răspândirea adevărului. Credem că nu va reuşi decât să-şi grăbească sfârşitul inevitabil.
De ce în Romania?
Oficial, în România comunismul a murit în 1989. Dar efectele sale se mai resimt încă, uneori chiar foarte puternic şi dureros – atât cele de natură materială, cât, mai ales, daunele produse conştiinţei româneşti – care sunt mult mai greu de reparat şi cu efecte devastatoare mai subtile, pe termen lung.
Poate că citind aceste articole veţi avea, ca şi noi, impresia că sunt extrem de aplicabile în cazul Romaniei. Poate veţi crede, ca şi noi, că ele ne privesc pe toţi cei care am trăit sub comunism şi care am fost de-a lungul vremii influenţaţi într-un fel sau altul de maleficele doctrine comuniste.
Mulţi dintre cei care le-am citit am remarcat că în adâncurile minţii noastre uneori încă mai bântuie fantoma comunismului. Mulţi, asemenea celor din China, am vrut să ne desolidarizăm de un lucru atât de îngrozitor, şi am dorit să ne facem publică opoziţia faţă de comunism. Dacă şi dvs doriţi aşa ceva, o puteţi face aici, pentru dvs. şi pentru rudele dvs. decedate, care nu mai au această şansă.
Traducerea şi publicarea acestor comentarii nu urmăreşte acţiuni vindicative. Urmărim scoaterea la lumină a adevărului istoric şi curăţarea minţilor tuturor de otrava şi minciuna doctrinelor comuniste. Mai dorim să oferim foştilor membrii ai organizaţiilor comuniste din România (PCR, UTC, etc) posibilitatea să-şi decline apartenenţa la aceste organizaţii.
Comentariul 1. Ce este Partidul Comunist?
Acest articol discută despre impactul mişcării comuniste şi al Partidului Comunist asupra civilizaţiei naţionale. Privind istoria Chinei din ultimii 160 de ani, aproape 100 de milioane de oameni au fost omorâţi şi aproape toată cultura şi civilizaţia tradiţională a fost distrusă. A fost Partidul Comunist o alegere a cetăţenilor, sau a fost impus din afară?
Comentariul 2. Despre începuturile Partidului Comunist Chinez
Cum a putut Partidul Comunist să apară, să crească şi în final să obţină puterea? Au ales într-adevăr oamenii Partidul Comunist? Sau Partidul Comunist a fost cel care s-a organizat şi i-a forţat pe oameni să-l accepte? PCC s-a aşezat deasupra tuturor, a cucerit totul în calea sa, aducând nenumărate catastrofe.
Comentariul 3. Tirania Partidului Comunist Chinez
Astăzi, violenţa şi abuzurile PCC sunt chiar mai sălbatice decât cele ale dinastiei Qin din trecut. Filozofia PCC este una a luptei, iar regimul PCC este construit pe o serie de lupte de clasă, lupte pentru orientare, lupte ideologice, atât în China cât şi în cazul altor state comuniste sau fost comuniste.
Comentariul 4. De ce este Partidul Comunist Chinez o forţă împotriva universului
În ultimii 100 de ani, invazia neaşteptată a spectrului comunismului a creat o forţă împotriva naturii şi umanităţii, cauzând agonie şi o tragedie nelimitată. A împins civilizaţia în pragul distrugerii. A devenit o forţă extrem de răuvoitoare, care este împotriva universului.
Comentariul 5. Cârdăşia dintre Jiang Zemin şi Partidul Comunist în persecuţia Falun Gong
De ce interzice guvernul chinez mişcarea Falun Gong, care promovează Adevărul, Compasiunea şi Toleranţa, şi care este permisă în peste 60 de ţări, fiind interzisă numai în China? Care este relaţia dintre Jiang Zemin şi PCC în această persecuţie?
Comentariul 6. Cum a distrus Partidul Comunist Chinez cultura tradiţională
PCC a folosit toate resursele naţiunii pentru a distruge cultura tradiţională. Distrugerea culturii chineze de către PCC a fost o acţiune plănuită, bine organizată şi sistematică. A putut exista datorită folosirii violenţei de către stat. De la fondarea sa, PCC nu a încetat niciodată să “revoluţionarizeze” cultura, în încercarea de a-i distruge complet înţelesul.
Comentariul 7. Despre istoria omorurilor în Partidul Comunist Chinez
Cei 55 de ani de domnie a PCC sunt scrişi cu sânge şi minciuni. Poveştile din spatele istoriei sale sângeroase nu sunt numai inumane şi brutale, ci deseori aproape necunoscute. În timpul regimului comunist au fost omorâţi între 60 – 100 de milioane de oameni, lăsând în urmă tot atâtea familii distruse.
Comentariul 8. De ce este Partidul Comunist Chinez un cult malefic?
PCC este în esenţă un cult malefic ce dăunează omenirii. Deşi Partidul Comunist nu s-a considerat niciodată o religie, are toate trăsăturile unei religii. La începuturile sale a considerat marxismul drept adevărul absolut în lume. A împins oamenii să-şi angajeze viaţa în luptă, pentru construirea “paradisului comunist” pe Pământ.
Comentariul 9. Despre natura lipsită de scrupule a Partidului Comunist Chinez
Cel mai înspăimântător lucru la PCC este dorinţa sa de a distruge fundamentul moral al întregii naţiuni, încercând să transforme fiecare cetăţean într-un ticălos mai mic sau mai mare, pentru a crea un mediu în care să se poată dezvolta ca organizaţie. Este în special important să înţelegem clar de ce acţionează în mod malefic şi să-i înţelegem natura criminală.
Sursa: Epoch Times Romania