Cartea Tibetană a Morților (The Tibetan Book of the Dead) – documentar subtitrat

Posted by
/ Leave a comment

Cartea Tibetană a Morților – Un Mod de Viata

Un Mod de viata

The Tibetan Book of the Dead (Engleza)

Vezi si: Îngeri și Demoni – Dezvaluiri (documentar)
Cartea Tibetana a Mortilor documentarCartea tibetana a morţilor (Bardo Thodol) este un text ce descrie ce se întâmplă cu conştiinţa omului după moarte, în intervalul cuprins între moarte şi renaşterea următoare, perioadă numită Bardo. Textul tibetan este destinat pentru a fi un ghid pentru această etapă. Bardo Thodol se poate traduce ca (Marea) Eliberare prin intermediul auzului, în timpul aşteptării.

Cartea Tibetană a Morților – documentar subtitrat

  1. Dezvoltare personala, documentare subtitrate
    1. Documentare Interesante
    2. Documentare subtitrate:
    3. Filme spirituale

    The Death Book of Tibetans

Documentare Spirituale: Eliberarea prin Audierea timpul intermediar de stat Standard tibetan:. Bar face “liminalitatea” sau “prag”; Grol Thos “eliberare, uneori tradus ca Eliberare prin auz sau transliterat ca Bardo Thodol, este un text funerar Acesta este adesea menționată în vest de titlul mai casual, Cartea tibetană a morților, un nume care face o paralelă cu vechi Cartea egipteană a morților, un alt text funerar.
Documentare subtitrate: Textul tibetan descrie, și este destinat pentru a ghida o prin, experiențele pe care le are conștiința după moarte, în intervalul dintre moarte și renașterea următoare. Acest interval este cunoscut în tibetană ca bardo. Textul include, de asemenea, capitole privind semnele morții, și ritualuri de a întreprinde atunci când moartea se apropie, sau a avut loc. Acesta este cel mai faimos pe plan internațional și pe scară largă munca de literatură tibetană Nyingma. Cu toate acestea, este aproape necunoscut în Tibet.

Documentare Spirituale: Conform tradiției tibetane, Eliberarea prin Audiere În starea intermediară a fost compus în secolul al 8-lea de Padmasambhava, scrisă de elevul lui primar, Yeshe Tsogyal, îngropat în dealurile Gampo din centrul Tibet și, ulterior, a descoperit de către un terton tibetan, Karma Lingpa , în secolul al 14-lea. Au fost variante ale cărții între diferite secte. Cartea tibetană a morților a fost publicat pentru prima dată în 1927 de către Oxford University Press. Dr. Walter Y. Evans-Wentz a ales acest titlu, din cauza paralelele a găsit cu Cartea egipteană a morților.

Documentare Spirituale: Eliberarea prin Audierea În statul Intermediar menționează, de asemenea, alte trei Bardos: cele de “viață” (sau constiinta de veghe obișnuită), de “dhyana” (meditație), și de “vis” (starea de vis in timpul somnului normal).

Documentare subtitrate: Împreună, aceste “șase Bardos” formează o clasificare a stărilor de conștiință în șase mari categorii. Orice stare de constiinta poate forma un tip de “stare intermediară”, intermediar între alte stări de conștiință. Într-adevăr, se poate lua în considerare orice stare de moment de conștiință o Bardo, din moment ce se află între trecutul nostru și existențe viitoare, ea ne oferă posibilitatea de a experimenta realitatea, care este întotdeauna prezent, dar ascuns de proiecțiile și confuziile care sunt datorate anterior nostru acțiuni nepricepute.

Textul cuprinde şi capitole despre semnele apropierii morţii, dar şi ritualurile ce trebuiesc îndeplinite atunci când moartea este aproape sau a avut loc deja. La nivel internaţional Bardo Thodol este cea mai renumită lucrare tibetană a literaturii Nyingma.

Cartea tibetana a morţilor descrie transformarea elementelor constituente ale corpurilor: pământul se transforma in apa, apa se transforma in foc, focul se transforma in aer, aerul se dizolvă în conştiinţă.

Apoi intervine o experiență a unei luminozităţi pătrunzătoare, lumina alba pura, radiaţie curata ce provine din experienta directa a naturii noastre elementare. Aici nu mai exista întuneric, nici separaţie, direcţie sau forma, ci doar lumina strălucitoare, aceasta infinita radiaţie este mintea, libera de umbrele naşterii si ale morţii, libera de orice fel de limitări. Acum defunctul nu ştie daca este viu sau nu, totuşi el poate sa îşi vadă familia si poate să-i audă plângând. Citeste mai mult pe efemeride ro

Lasa un comentariu

comments

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame