Platforma online de documentare subtitrate, RightBe, a fost creată cu scopul de a furniza oamenilor informații care sunt mai puțin accesibile, dar totuși provin din surse deschise. Aceste informații pot fi adesea neglijate de televiziune, dar au un rol crucial în conștiința noastră socială globală.

Cartea Tibetană a Morților (The Tibetan Book of the Dead) – documentar subtitrat

Cartea Tibetană a Morților – Un Mod de Viata

The Tibetan Book of the Dead (Engleza)

Vezi si: Îngeri și Demoni – Dezvaluiri (documentar)
Cartea Tibetana a Mortilor documentarCartea tibetana a morţilor (Bardo Thodol) este un text ce descrie ce se întâmplă cu conştiinţa omului după moarte, în intervalul cuprins între moarte şi renaşterea următoare, perioadă numită Bardo. Textul tibetan este destinat pentru a fi un ghid pentru această etapă. Bardo Thodol se poate traduce ca (Marea) Eliberare prin intermediul auzului, în timpul aşteptării.

Textul cuprinde şi capitole despre semnele apropierii morţii, dar şi ritualurile ce trebuiesc îndeplinite atunci când moartea este aproape sau a avut loc deja. La nivel internaţional Bardo Thodol este cea mai renumită lucrare tibetană a literaturii Nyingma.

Cartea tibetana a morţilor descrie transformarea elementelor constituente ale corpurilor: pământul se transforma in apa, apa se transforma in foc, focul se transforma in aer, aerul se dizolvă în conştiinţă.

Apoi intervine o experiență a unei luminozităţi pătrunzătoare, lumina alba pura, radiaţie curata ce provine din experienta directa a naturii noastre elementare. Aici nu mai exista întuneric, nici separaţie, direcţie sau forma, ci doar lumina strălucitoare, aceasta infinita radiaţie este mintea, libera de umbrele naşterii si ale morţii, libera de orice fel de limitări. Acum defunctul nu ştie daca este viu sau nu, totuşi el poate sa îşi vadă familia si poate să-i audă plângând. Citeste mai mult pe efemeride ro

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.