Platforma online de documentare subtitrate, RightBe, a fost creată cu scopul de a furniza oamenilor informații care sunt mai puțin accesibile, dar totuși provin din surse deschise. Aceste informații pot fi adesea neglijate de televiziune, dar au un rol crucial în conștiința noastră socială globală.

Şapte Minuni ale Lumii Budiste (2011)

sevenwondersbuddhistIn acest documentar fascinant, istoricul Bettany Hughes calatoreste pentru a explora cele sapte minuni ale lumii budiste si ofera o persepectiva unica despre una dintre cele mai vechi sisteme de credinta practicata si astazi.

Budismul a inceput acum 2500 de ani, cand un om a avut o revelatie uimitoare sub un copac smochin indian. Astazi este practicat de milioane de oameni din intreaga lume si numarul creste de la an la an.

In incercarea de a obtine o mai buna intelegere a diferitelor credinte si practici care formeaza nucleul filosofiei budiste si sa investigheze cum a inceput budismul si pana unde s-a intins, Hughes viziteaza unele dintre cele mai spectaculoase monumente construite de budisti din intraga lume.

Calatoria ei incepe la templul Mahabodhi din India, unde budismul s-a nascut; aici Hughes analizeaza fundatia sistemului de credinta – cele trei bijuterii.

La Boudhanath Stupa Nepal, ea se uita mai adanc la conceptul de dharma si la templul Tooth in Sri Lanka, Bettany “exploreaza” karma.

La Wat Pho Templul din Thailanda, Hughes exploreaza samsara, inainte sa calatoreasca la Angkor Wat Cambodgia ca sa invete mai multe despre meditatie.

In Hong Kong , Hughes vizitează statuia Buddha gigant si se uita mai aproape la practica Zen.Inainte de a junge la ultima mirare, Hsi Lai templul din Los Angeles, pentru a descoperii mai multe despre scopul final pentru toti budistii – Nirvana.

Şapte Minuni ale Lumii Budiste (Seven Wonders of the Buddhist World) BBC

Anul apariţiei: 2011
Durata: 64 minute
Director: Faris Kermani
Narator: Bettany Hughes
Distribuţie: Bettany Hughes, Dinar Boontharn, Mario Cee

Sursa 1

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.