Şapte Minuni ale Lumii Budiste (2011)

Posted by
/ Leave a comment

sevenwondersbuddhistIn acest documentar fascinant, istoricul Bettany Hughes calatoreste pentru a explora cele sapte minuni ale lumii budiste si ofera o persepectiva unica despre una dintre cele mai vechi sisteme de credinta practicata si astazi.

Budismul a inceput acum 2500 de ani, cand un om a avut o revelatie uimitoare sub un copac smochin indian. Astazi este practicat de milioane de oameni din intreaga lume si numarul creste de la an la an.

In incercarea de a obtine o mai buna intelegere a diferitelor credinte si practici care formeaza nucleul filosofiei budiste si sa investigheze cum a inceput budismul si pana unde s-a intins, Hughes viziteaza unele dintre cele mai spectaculoase monumente construite de budisti din intraga lume.

Calatoria ei incepe la templul Mahabodhi din India, unde budismul s-a nascut; aici Hughes analizeaza fundatia sistemului de credinta – cele trei bijuterii.

La Boudhanath Stupa Nepal, ea se uita mai adanc la conceptul de dharma si la templul Tooth in Sri Lanka, Bettany “exploreaza” karma.

La Wat Pho Templul din Thailanda, Hughes exploreaza samsara, inainte sa calatoreasca la Angkor Wat Cambodgia ca sa invete mai multe despre meditatie.

In Hong Kong , Hughes vizitează statuia Buddha gigant si se uita mai aproape la practica Zen.Inainte de a junge la ultima mirare, Hsi Lai templul din Los Angeles, pentru a descoperii mai multe despre scopul final pentru toti budistii – Nirvana.

Şapte Minuni ale Lumii Budiste (Seven Wonders of the Buddhist World) BBC

Anul apariţiei: 2011
Durata: 64 minute
Director: Faris Kermani
Narator: Bettany Hughes
Distribuţie: Bettany Hughes, Dinar Boontharn, Mario Cee

Sursa 1

>

CloseUn documentar informativ mai mult, nicidecum despre intelegerile profunde ale budismului

 

Filme spirituale, sapte minuni ale lumii budiste

Documentare Interesante: Buddha. Istoria a budismului este povestea călătoriei unui om spiritual a Iluminismului, și de învățăturile și moduri de viață care sa dezvoltat de la ea. Filme documentare interesante, Siddhartha Gautama – Buddha. De a găsi calea de a Iluminismului, Siddhartha a fost condus de la durerea de suferință și renașterii spre calea iluminării și a devenit cunoscut sub numele de Buddha sau “trezit unul”.
Documentare Istorice:O viață de lux. Siddhartha Gautama sa născut în jurul anului 580 î.Hr. în satul Lumbini în Nepal. El a fost născut într-o familie regală, și viața lui privilegiată-l izolat de suferințele vieții, suferințe, cum ar fi boală, vârstă și deces.
Documentare Online Subtitrate:Descoperirea realitate crudă. Într-o zi, după ce cresc, se însurau și având un copil, Siddhartha a mers în afara incintei regal unde a trăit.

Documentare Online: Când a ieșit afară a văzut, fiecare pentru prima dată, un bătrân, un om bolnav, și un cadavru. Acest lucru îl deranjat foarte mult, iar el a aflat că boala, vârstă și deces au fost soarta inevitabil de ființe umane – o soarta nimeni nu ar fi putut evita, documentare subtitrate.
Documentare Spirituale: Devenind un om sfânt. Siddhartha a văzut, de asemenea, un călugăr, iar el a decis acest lucru a fost un semn că ar trebui să lase viața protejat regal și să trăiască ca un om sfânt fără adăpost. Călătoriile lui Siddhartha ia arătat mult mai mult din suferința lumii.Documentare spirituale, el a căutat o modalitate de a scăpa de inevitabilitatea morții, bătrânețe și în primul rând durerea prin studierea cu oameni religioși. Acest lucru nu-l oferi un răspuns.

Lasa un comentariu

comments

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame