Originile Craciunului – documentar

Posted by
/ Leave a comment

Originea Craciunului

Originile-Craciunului-documentar Documentarul “Originile Craciunului”, oferă o variantă de răspuns, rememorând religii şi tradiţii de multă vreme dispărute, plecând de la mitraism, la religia politeistă a anticei Rome, a triburilor germanice, britanice sau scandinave şi ajungând, într-un final, la modul cum parte din tradiţiile acestor religii, aşa-zise păgâne, au fost integrate în creştinism, din motive diverse, mai uşor de înţeles doar în contextul primelor secole, de după Iisus.

Crăciunul, încorporeaza multe elemente ce ţin de tradiţii religioase ancestrale, solare, ce preced cu mult creştinismul, unele dintre ele nu tocmai ortodoxe, poate, dar dincolo de dogmă rămân datinile, ce impun o sărbătoare a cărei principală menire, este de a celebra naşterea Mântuitorului nostru, Iisus Hristos. Care-i sunt totuşi originile ? – antiiluzii

Crăciunul este cel mai popular de vacanță în America. Atât secular și sacru o celebra, dar din motive diferite. Unii o văd ca cea mai mare ora de afaceri al anului, care este alimentat de cumpărarea și schimbul de daruri. Alții se timp pentru a sărbători nașterea lui Isus în considerare. Apoi, din nou, sunt cei care nu-mi pasă cu excepția faptului că ei a lua o pauza de la locul de muncă și trebuie să de oameni de cadouri. Oricum, aceasta este o sărbătoare foarte importantă atât comercial cât și spiritual. Cuvântul Crăciun” provine din doua cuvinte vechi: Christes Maesse. Aceasta înseamnă, Liturghia lui Hristos.” Acest lucru vine de la Liturghia catolică, practica în cazul în care preotul reoferă jertfa lui Hristos pe cruce în timpul Împărtășanie.

Conspiratii – Deconspiratii
Documentare Discovery
Documentare Online
Documentare Spirituale

Originile Crăciunului reveni la înainte de vremea lui Hristos, atunci când multe culturi antice au sărbătorit schimbarea anotimpurilor. În emisfera nordică din Europa, de exemplu, solstitiul de iarna, care era cea mai scurta zi din an, are loc în jurul 25 decembrie. În acest timp celebrare extremă a avut loc și, pentru cea mai mare parte, întreprinderi și închidere guvern. A fost un moment de sărbătoare păgână cu diferite forme de comportament păcătos. Aceste sărbători s-au bazat în ziua în care zilele reci de iarnă au devenit mai scurte. Deoarece în timpul s-au scris de animale de iarnă, oamenii au rămas în interior, culturile nu cresc, etc, . Să știu că iarna era pe jumătate peste și pe cale de ieșire a fost un timp de sărbătoare.

In sistemul antic roman de religie, Saturn a fost zeul agriculturii. În fiecare an, în timpul verii, zeul Jupiter ar forța Saturn din poziția sa dominantă în domeniul ceresc; și zilele vor începe să scurta. În templu a Saturn în Roma, în poziție de Saturn au fost apoi simbolic legat cu lanțuri, până la solstițiul de iarnă atunci când lungimea de zile a început să crească. Acesta a fost solstitiul de iarna, 25 decembrie, care a fost un moment de sărbătoare și de schimb de daruri ca duritatea iarnă a început să scadă, iar zilele au crescut mai mult. Deci, având la bază acest eveniment ceresc, Saturnalia a devenit o sărbătoare de o săptămână care a început la 17 decembrie și sa încheiat pe data de 25. În plus, 25 decembrie coincis ziua de nastere a zeului-soare pe nume Frigia o cultură în Balcani antice.

Conspiratii – Deconspiratii
Documentare Discovery
Documentare Online
Documentare Spirituale

În Imperiul Roman, prin vremea lui Hristos, Saturnalia, festival de iarnă, a fost bine cunoscut și stabilit.Biserica Romană nu a putut scăpa de vacanță păgân. Astfel, la începutul secolului 4, Biserica Romano-Catolică, care era biserica dominantă în Europa, adoptat de vacanță și a încercat să se transforme într-o sărbătoare creștină declarându 25 decembrie pentru a bate în ziua de naștere a Domnului. Ei au numit Sărbătoarea Nașterii Domnului. Acest obicei a fost o parte din cultura occidentala de atunci.

Lasa un comentariu

comments

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame