Platforma online de documentare subtitrate, RightBe, a fost creată cu scopul de a furniza oamenilor informații care sunt mai puțin accesibile, dar totuși provin din surse deschise. Aceste informații pot fi adesea neglijate de televiziune, dar au un rol crucial în conștiința noastră socială globală.

India Mistică – Incredibila Călatorie a Inspirației (documentar)

India Mistică – Incredibila Călatorie a Inspirației(2005), un documentar fascinant, o poveste incredibilă, povestea lui Neelkanthn, un băiat de numai 11 ani care a pornit într-o călătorie extraordinară prin minunile “Indiei Mistice” pentru a deveni Yoghin.

Călatoria lui Neelkanthn incepe la data de 29 iunie 1792. După ce a hotărât să îmbrățișeze provocările naturii, el pleacă de acasă, din orașul Ayodhya. Neelkanth merge singur într-o noapte furtunoasă rece, purtand haine sumare și desculț, el nu are nimic, nici hărți, nici bani, nici mâncare – cu excepția unui mare curaj interior, încredere și o putere spirituală tăcută.
[DDET ]
Lord Shiva este cunoscut pentru multe lucruri. Părul lui acoperit cu rogojini, șarpele din jurul gâtului său, tridentul lui, trei ochi și distrugerea cauzează al treilea ochi atunci când Dumnezeu este supărat. Un alt merit spectaculos al lui Shiva este gatul albastru. întrebat vreodată de ce este descris ca Shiva având în gâtul albastru? Este pentru că Dumnezeul Shiva a consumat o otravă mortală pentru beneficiul tuturor ființelor vii! Scripturile hinduse sunt pline cu numeroase miracole ale Domnului Shiva. Dar printre aceste multe minuni, bautura de otrava este extrem de importanta pentru toate ființele umane. Nu este doar o poveste despre cum Lord Shiva ne protejează în orice fel, dar, de asemenea, o lecție pentru noi. Gâtul albastru a lui Shiva semnifică faptul că nu avem nevoie întotdeauna de a suprima sau de a reacționa la vicii. Uneori avem nevoie să se modifice negativismul și a le face ineficiente. Inainte de a ajunge la semnificația albastru in gât a Domnului Shiva, să ne aruncăm o privire ce poveste splendida Neelkanth sau Dumnezeul gâtlejului albastru.
[/DDET]
Pentru a nu putea fi urmărit, el se aruncă în vâltorile râului Saryu, neștiind unde-l scoate vâltoarea sau dacă supraviețuiește, lăsând în urmă tot ce-i era familiar…
Va calatori descult, pe jos, timp de 7 ani peste 12000 de km, iar povestea lui poate fi o inspiratie pentru noi toti. Acum cu siguranta acel copil ar fi tinut pe Xanax, legat de pat si in camasa de forta.
In 45 de minute veti fi martorii unei calatorii in istoria, cultura, traditiile si arhitectura unica a Indiei.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.