Ostrov (2006) – Film Online

Posted by
/ Leave a comment

ostrov coverFilmul „Ostrov”, tradus în limba română și ca „Insula”, este o adevărată peliculă iconografică de zugrăvire a exercițiilor de mântuire a unor monahi obișnuiți, viețuind într-o mănăstire din nordul înghețat al Rusiei. O continuare a tradiției tarkovskiene de pictură religioasă pe peliculă cinematografică. Parafrazându-l pe Kafka, putem spune că acest film este o artă a rugăciunii. Sursa: Wikipedia

Ostrov (2006) Film Online, Documentar Spiritual

Film spiritual, Ostrov 2006: Filmul se concentrează pe pocăință tatălui Anatoly de păcatul său (prin urmare, apariția practic continuă a Rugăciunii lui Iisus); dar fărădelegile ale personajului descris (un nebun pentru Hristos) și impactul lor asupra altora sunt mijloacele prin care terenul real dezvoltă. Regizorul filmului Pavel Lungin, vorbind de conștiință de sine personajul central, a declarat că nu-l consideră ca fiind inteligent și spiritual, dar binecuvântat “, în sensul că acesta este un nerv expus, care se conectează la durerile acestei lumi. puterea sa absolută este o reacție la durerea de acei oameni care vin la ea; “în timp ce “de obicei, atunci când se întâmplă minunea, oamenii laici care solicită pentru un miracol sunt mereu nemulțumiți”, pentru că “lumea nu tolerează minuni interne.”

Film spiritual, Ostrov 2006: Scenaristul Dmitri Sobolev explică mai departe: “Când oamenii cer ceva de la Dumnezeu, el este de multe ori greșit, pentru că Dumnezeu are o mai bună înțelegere a ceea ce o persoană are nevoie în acel moment.” Piotr Mamonov, care joacă personajul principal, anterior unul dintre puținele muzicieni rock din URSS, convertit la Ortodoxie de Est în anii 1990 și locuiește acum într-un sat izolat. Pavel Lungin a spus despre el că “într-o mare măsură, el a jucat.” Mamonov a primit o binecuvântare de la duhovnicul său pentru a juca personajul.

Film spiritual, Ostrov 2006: Smerenia, depărtarea, minunile converg pentru a crea o imagine atemporală a spiritualității ortodoxe, în afară de circumstanțele istorice. Patriarhul Moscovei, Alexei al II-lea, a lăudat Ostrov pentru descrierea sa profundă a credinței și a vieții monahale, numindu-l “un exemplu viu de un efort de a lua o abordare creștină a culturii.

Regizor:            Pavel Lungin
Scenarist:         Dmitri Sobolev
Producător:      Pavel Lungin, Serghei Shumakov , Olga Vasilieva
Premiera:         2006
Durata:             112 min.
Țara:                 Rusia

Lasa un comentariu

comments

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame