Problema Chineză (Boicot Made in China) – Documentar

Posted by
/ Leave a comment

Problema Chineză (THE CHINA QUESTION) – documentar online subtitrat

Problema chineza documentarDespre Film:

În zilele noastre, aproape toate lucrurile pe care le găsești în magazine sunt fabricate în China: haine, pantofi, electrocasnice sau produse de papetărie.

Astfel, în ultimele decenii China a ajuns una din cele mai mari puteri economice ale globului, iar unii susțin chiar că este cea mai mare dintre toate.Acest film documentar tratează subiectul relației economice actuale dintre China și SUA și încearcă să facă previziuni în ceea ce privește relația dintre cele două super-puteri mondiale.

Problema Chineză (Boicot Made in China) – Documentar Online Subtitrat

 • Documentare Comunism
 • Documentare economice
 • Documentare subtitrate

Boicot made in china: În luna ianuarie Partidul Comunist Chinez a anunțat că rețeaua sa întins de lagărele de concentrare, cunoscut sub numele de “re-educare prin muncă forțată”, ar fi eliminată. Sau oprită. Sau reformat. Ca multe schimbări politice importante, sensibile din punct de vedere politic în China, detaliile sunt încă neclare, iar acest lucru are oficialii lăsat în interiorul sistemului de codare a răspunde, și observatori ai încurcat-l afară implicațiile.

Boicot made in china:Sistemul de muncă forțată, numit laojiao în China, a fost un cal de povară de aparatul represiv comuniștilor din 1957, și deține în prezent la sute de mii la milioane de prizonieri. Estimările sunt cele mai bune presupuneri de cercetătorii în domeniul drepturilor omului, deoarece regimul nu publică statistici. Chinezii pot fi trimise până la patru ani de muncă forțată, fără acces la un avocat sau de orice proceduri judiciare, pentru ceva minor, ca ridiculizarea unui oficial on-line parte, sau pentru convingerile spirituale pe care le dețin.

Documentare Politice, Economice, comunism – Având în vedere rolul central al sistemului de la scopul declarat al Partidului Comunist din “menținerea stabilității”, ideea că aceasta va fi abolită a condus la liniile evidente de speculații: Va fi un caz de, ca un disident chinez a pus, “diferite bulion, același medicament? “vor folosi în locul sistemului judiciar Partidul-a alerga pentru a pedepsi dușmanii statului? Sau este aceasta cu adevărat un semn de reformă?

panică

Documentar online subtitrat – Răspunsurile din interiorul Partidului indica incertitudinea cu privire la toate cele de mai sus.

Conform interviurilor realizate de The Epoch Times, oficialii de la Chongqing, un oras important din sud-vest, sunt într-o stare de panică în care încearcă să dau seama cum de noi orientări le va avea un impact personal.

Boicot made in china: Membrii vastul aparat de securitate în acest oraș au un motiv special pentru a fi în cauză, având în vedere că mii de oameni se crede ca au fost condamnați în mod eronat la muncă forțată sub supravegherea lui Bo Xilai, membru al Biroului Politic acum detronat. O mare parte a lui “zdrobitor campania negru” a fost bazat pe ideea de etichetare a adversarilor politici și altele ca “elemente mafiote,” confiscarea bunurilor lor, și de ambalare-le de pe la sud-vest echivalent de Siberia. Când acești oameni sunt eliberate, acestea pot solicita represalii împotriva celor care le-a pus deoparte.

Documentare Politice, Economice, comunism -Eliminarea treptată It Out

Documentar online subtitrat – În provincia Guandgong, lung o avangarda de întreprinderi și experiment, răspunsul a fost mai mult măsurat.Comitetul de Partid acolo a anunțat că va opri utilizarea sistemului său de muncă forțată în cursul anului. Lagăre de muncă nu vor primi noi deținuți, iar cei care erau închiși în prezent, se va servi în termenii lor.

Documentar online subtitrat – În Yunnan, o provincie mai departe de centru și cu o identitate locală puternică, oficialii au anunțat că vor opri oamenii condamnarea la muncă forțată pentru trei tipuri de infracțiuni: “. Boicot made in china – pună în pericol siguranța statului, petiționare perturbator, și pete de imagini de lideri de stat” cei reținuți în prezent va servi în continuare sentința, după care, tabere probabil se va închide.

Boicot made in china – Renee Xia, directorul internațional al chinez apărătorilor drepturilor omului, un grup de drepturi cu sediul în Hong Kong, a declarat într-un comunicat de presă că era prea devreme pentru a fi optimist cu privire la schimburi. “S-ar putea fi foarte bine [intra] dezacord-partid și conflictele de soarta RTL în partea de sus, care arunca o umbra asupra Yunnan sau Guangdong planuri de a merge mai departe cu modificări”, a spus ea.

THE CHINA QUESTION

Documentare Politice, Economice, comunism – Cu toate acestea, o altă categorie de răspuns de către oficialii chinezi a fost anticipat de către disidenți mai pesimiste și comentatori politici: care cadrele ar trece pur și simplu la alte instrumente de persecuție. Care a început deja să aibă loc împotriva practicanților Falun Gong, potrivit unui raport devreme Minghui.org, care poartă conturi de prima mana de persecuție din China. Falun Gong este o practica spirituala care a fost persecutat din 1999, după ce liderul de atunci Partidului, Jiang Zemin a devenit frica de popularitate de învățăturile sale morale tradiționale.

Boicot made in china

Documentar online despre lagarele de munca din China, Masanjia: Potrivit articolului Minghui, pedepse grele închisoare au fost pronunțate în unele regiuni-autor contează 75 de cazuri într-o săptămână de doar în luna ianuarie. În acest scenariu Partidul a trecut pur și simplu de a utiliza sistemul judiciar pentru a ataca inamicii sale declarate, un proces care transportă protecție puțin mai mult decât sistemul arbitrar de muncă forțată.

“Același medicament”

THE CHINA QUESTION

Aceste evoluții nu sunt surprinzătoare la Zhong Weiguang, un cronicar și cercetător al regimurilor totalitare cu sediul în Germania. “Forma și numele de re-educare prin munca ar putea fi eliminate, deoarece nu arata bine. Ele nu se pot utiliza temporar. Dar obiectivele lor, lor de control, monitorizare, intimidarea și persecutarea oamenilor sub guvernarea dictatorială a partidului va fi la fel. “documentar online subtitrat

THE CHINA QUESTION

Fără reforme politice mai largi în regulă partidului, el nu poate lua anunțuri serios, a spus el. În același timp, el vede exercițiu pur și simplu unul de propagandă.

Boicot made in china:

Documentar online despre lagarele de munca din China, Masanjia: Zhong a trăit în afara Chinei pentru mai multe decenii acum, deși el ține un ochi atent evoluțiile. Disidenți și avocați pentru drepturile civile din țară să ia un punct general de la bord: că partidul va continua bineînțeles să reprime oamenii. Dar ele au o vedere sobru și pe termen lung a ceea ce va fi cu adevărat necesar pentru schimbarea în China, pe termen lung.

Fructe de efort

Huang Qi, care a fondat una dintre primele site-uri de drepturile omului în China, Liusi Tianwang, sau 04 iunie Net Ceresc, a indicat că există mai mult în spatele politica decat un simplu spectacol public, Boicot made in china,

Partidul Comunist Chinez.“La etapa actuală, după mai mult de un deceniu de protest colectiv, se poate spune că sistemul laojiao a atins deja punctul de sfârșit. Este în fața protestelor și nemulțumire pe care le ia măsuri pentru a se desființa “, a spus el, Partidul Comunist Chinez.

Presiunea internațională a jucat un rol mic. “Ceea ce are într-adevăr un impact decisiv sunt milioanele de cetățeni, inclusiv prietenii noștri Falun Gong, și anii lor de rezistență”, a declarat Huang Qi.

Documentar online despre lagarele de munca din China, Masanjia: Faptul că regimul a fost obligat să răspundă presiunii sociale “este, desigur, un semn de progres social”, a declarat Huang Qi. El se vede ca o parte într-o campanie lungă de rezistență, care, în timp ce sistemul poate fi înlocuit cu altceva, ei vor rezista, de asemenea, noua incarnare. Cheia este că schimbarea este un semnal că presiunea populară a schimbat cursul oficial.THE CHINA QUESTION

“Cel mai important lucru este rezistența de la cetățeni, că este puterea cea mai de bază pentru schimbare socială din China”, a declarat Huang Qi.

O vedere de progres

Documentar online despre lagarele de munca din China, Masanjia: Zhang Jiankang, un avocat pentru drepturile civile din provincia Shaanxi, a luat o vedere similar pe termen lung pentru dezvoltarea. “În primii ani,” a spus el, “” crime contrarevoluționare “a devenit” subminarea puterii de stat “. Ei doar actualizat numele, deși conținutul este același. Cu toate acestea, a scăpa de numele “crime contrarevoluționare,” la suprafață, este încă în curs de desfășurare. “Aceasta arată că Partidul a avut să se miște în fața rezistenței populare.THE CHINA QUESTION

Partidul Comunist Chinez.Considerare naturale de observatori este dacă anunțurile vor avea consecințe nedorite, deschide usa la alte tipuri de reformă care va duce în cele din urmă la libertăți mai mari sau chiar democrația în China.

Documentar online despre lagarele de munca din China, Masanjia: “China se deplasează spre statul de drept este o tendință care nici un grup poate opri”, spune Huang Qi. El a spus că este necesar ca oamenii, inclusiv China jurnaliști, avocați, oameni de știință, petitionari-a “păstra reziste.”

Partidul Comunist Chinez.“Sub că supravegherea și rezistență continuă, cred că China continentală va merge spre democrație și drepturile omului. … Numai prin apăsarea greu putem obține o China, care se îndreaptă spre drepturile omului. ”

Sursa – The Epoch Times

Documentar online despre lagarele de munca din China, Masanjia:

 1. Problema Chineza
 2. made in china boicot china
 3. THE CHINA QUESTION
 4. lagare de munca
 5. documentar
 6. Lagare de Munca
 7.  Problema Chineza
 8. THE CHINA QUESTION
 9. China
 10. Partidul Comunist Chinez
 11. made in china
 12. produse made in china
 13. lagare de munca din china
 14.  boicot made in china

 

După un an petrecut călătorind în Asia și America, realizatorul Brook Silva-Braga ne ajută să înțelegem implicațiile politice, economice și morale ale dezvoltării Chinei. În călătoriile sale, Silva-Braga vorbește cu muncitori, patroni, diplomați americani și chinezi, profesori universitari și istorici pentru a înțelege mai bine dihotomia dintre valorile americane și ascensiunea industriei chineze și, odată cu ea, preluarea puterii de către economia Chinei.

Sursa 

O femeie gaseste o scrisoare intr-un produs Kmart, care provine dintr-un lagar chinez (Masanjia)

CHINA-NOTE-SLAVE-CAMP

Scrisoarea a ajuns în SUA băgată într-o cutie cu decoraţiuni de Halloween achiziţionată de la magazinul Kmart. Timp de un an, cumpărătoarea, Julie Keith, n-a găsit-o. Însă după ce praful s-a aşternut pe cutia aruncată într-un dulap, Julie a găsit o scrisoare cerând ajutor printre schelete artificiale, false pietre funerare şi pânze de păianjen de Halloween, raportează publicaţia The Oregonian.

Keith, în vârstă de 42 de ani, manager la Portland Goodwill, la un moment dat a vrut să doneze cutia de decoraţii de Halloween nedeschisă în valoare de 29.99 USD. Era unul dintre acele obiecte care nu-ţi trebuie şi sunt uşor de uitat. Dar, într-o duminică după-amiază, în octombrie, Keith a luat cutia din cămară. Intenţiona să-şi decoreze casa pentru cea de-a cincea aniversare a fiicei sale, cu doar câteva zile înainte de Halloween.

A rupt capacul cutiei şi a aruncat deoparte învelişul. Între două pietre funerare din polistiren, mâzgălită pe hârtie şi împăturită în opt, Julie a găsit o scrisoare ascunsă:

Close

“Domnule: scrisoarea descrie condiţiile dintr-un lagăr de muncă forţată din China.

Dacă aţi cumpărat acest produs, vă rugăm să aveţi amabilitatea să retrimiteţi această scrisoare la Organizaţia Mondială a Drepturilor Omului. Miile de oameni de aici, care sunt persecutaţi de guvernul Partidului Comunist Chinez vă vor mulţumi şi îşi vor aminti de dvs. întotdeauna.”

Scrisoarea spunea că decoraţia de Halloween – un “cimitir” – a fost fabricată în unitatea 8, departamentul 2 din Lagărul de muncă Masanjia din Shenyang, China.

Pe hârtie caracterele chinezeşti se întrepătrundeau cu propoziţii scrise cu greutate în limba engleză.

Close“Oamenii care lucrează aici trebuie să muncească 15 ore pe zi, fără sâmbete, duminici şi orice pauză de sărbători. În caz contrar suferă torturi, bătăi şi abuzuri.. Nu au aproape nici o plată (10 yuani / 1 lună)”.

Zece yuani este echivalent cu 1,61 dolari sau 5 RON.

Close“”Oamenii care lucrează aici, au condamnări de 1-3 ani, dar fără sentinţa tribunalului. Mulţi dintre ei sunt practicanţi Falun Gong, oameni nevinovaţi în totalitate [dar sunt închişi – n.red] doar pentru că au credinţe diferite de cele ale Partidului Comunist Chinez (CCP). Ei suferă adesea mai multe pedepse decât alţii”..

Scrisoarea nu era semnată. Asemenea unui mesaj dintr-o sticlă, scrisoarea a călătorit mai mult de 9.000 km peste Oceanul Pacific.

Lagărele de reeducare prin muncă din China fac parte dintr-un sistem care permite detenţia fără proces, fondat în vremea dictatorului comunist Mao Tsedun. Victimele pot primi 3-4 ani de muncă forţată doar printr-o notă a secţiei de miliţie locală. Organizaţiile de drepturile omului cred că în lagărele de muncă din China lucrează cel puţin 2 milioane de oameni în fiecare moment.

Numeroase rapoarte susţin că adepţii grupului spiritual Falun Gong sunt trimişi sistematic în lagăre de muncă – lucruri susţinute şi în scrisoare – dar faptele sunt greu de confirmat. China nu permite niciun control din afară.

Lagărul de muncă Masanjia, de mare notorietate, se află în capitala industrializată a provinciei Liaoning din nord-estul Chinei şi este destinat femeilor. O căutare Google după numele lagărului produce pagini de rezultate macabre. Rapoartele vorbesc despre torturi, bătăi violente, arsuri cu bastoane electrice de mii de volţi şi violuri în grup la care deţinutele sunt supuse sistematic.

Falun Gong este o practică spirituală cu rădăcini adânci în cultura tradiţională chineză şi bazată pe principiul Adevăr-Compasiune-Toleranţă. Datorită popularităţii mari de care s-a bucurat în rândul chinezilor făcând ca numărul practicanţilor Falun Gong să fie mai mare decât numărul membrilor Partidului Comunist Chinez, practica a fost declarată ilegală şi interzisă in China la 20 iulie 1999. De atunci, practicanţii au fost supuşi unei crude şi îndelungate persecuţii din partea liderului de atunci al PCC, Jiang Zemin şi a oamenilor săi care i-au urmat indeaproape ordinele, ducând mai departe persecuţia, chiar şi după ce Jiang Zemin nu mai era liderul oficial al PCC.

Sursa – Epoch Times Romania

 

Lagarul de munca Masanjia

(Video Engleza)

Vezi documentar full, subtitrat din Chineza in Engleza – https://www.youtube.com/watch?v=sFEl7oophB0
sos-note-in-made-in-china-kmart-halloween-decorations
Close

“Noi am ieşit din pântecul mamei noastre, dar în Lagărul de Muncă Forţată Masanjia pentru Femei, noi am fost torturate pentru că am depus petiţii pentru drepturile noastre şi pentru practica de Falun Gong”, a spus ea. “Practicanţii Falun Gong reprezintă o mare porţiune din prizonierii închişi în Masanjia, şi ei sunt folosiţi ca teren de testare pentru majoritatea torturilor administrate de gardienii de acolo.

“Ei ne-au lovit sânii şi zonele genitale cu bastoane electrice, ne-au introdus bastoanele în vagin pentru a ne electrocuta, ne-au umplut vaginul cu praf de ardei roşu, ne-au introdus periuţe de dinţi în vagin şi le roteau în interior. Ne-au deschis gura cu un dilatator vaginal pentru a ne hrăni forţat şi pentru a ne insulta. Nu înţelegem ce s-a întâmplat cu ţara noastră.”

.

Liu Hua, care nu este o practicantă Falun Gong, a ajuns în Masanjia după ce soţul ei a devenit şef al unui comitet de sat în comuna lor din Shenyang, provincia Liaoning, unde este situat lagărul. El a descoperit corupţia desfăşurată de secretarul de partid de la nivel de sat şi când a încercat sa il raporteze a fost bătut şi exilat. Ulterior, Liu Hua a fost trimisă la Masanjia pentru 4 ani cu acuzaţia de “periclitare a securităţii naţionale şi opoziţie faţă de partid şi socialism.”

Totuşi, s-au pus cu cine nu trebuia. Ea a luat notiţe meticuloase despre ceea ce ea numeşte “tot răul pe care l-au făcut şi abuzurile ce le-am suferit noi, pedepsele corporale, bătăile, atârnarea în poziţii de întindere forţată, Patul Morţii şi Banca Tigrului.”

Sursa – Epoch Times (text partial)

Articole despre lagarul de munca Masanjia:

Reconstituirea metodelor de tortură din lagărul de muncă forţată Masanjia (Galerie Foto)

Se întâmplă chiar mai multe decât dezvăluie rapoartele de ştiri chineze despre lagărul de muncă Masanjia

130 de practicanţi din lagărul de detenţie de la Masanjia sunt în a doua săptămână de grevă a foamei, protestând împotriva extinderii perioadei de detenţie

boicot made in china copy

 

1385466_549826831751750_31910094_n

cadavre made in china

tortura

ClosePS.Lume trebuie sa ne trezim, sa fim cu totii impotriva produselor Made in China!!

Nu stiu cine crede in principiul de cauza si efect, dar eu personal, am ajuns la intelegerea ca toata aceasta criza economica, lispa locurilor de munca…etc, este din cauza ca noi ca oameni permitem sa se intample asa ceva, permitem ca oamenii sa munceasca ca sclavi pentru noi, suntem indiferenti la scalvie si asta este consecinta indiferentei noastre. In prezent sunt mii de lagare de munca active in China, milioane de sclavi (majoritatea prizonieri de constinta), care produc miliarde de produse in fiecare zi…. Spuneti NU produselor Made in China, refuzati sa mai cumparati produse chinezesti. Aceasta schimbare trebuie sa se produca si trebuie sa se produca acum!! Oameni buni, treziti-va!! Nu mai bagati bani in buzunarul Partidului Comunist Chinez pentru ca inca mai multi oameni vor suferii. (Admin – Documentare RightBe).

Lasa un comentariu

comments

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame