Posted by
/ Leave a comment

Misterul Insulei Paştelui

misterul insulei pasteluiIzolată în Oceanul Pacific, Insula Paştelui, o imensă rocă vulcanică, îşi datorează faima uriaşilor de piatră ridicaţi pe altare imense.

Misterul din Insula Pastelui – documentar online subtitrat

Documentare Interesante

Ziua de Paști 1722, exploratori olandez a aterizat pe Insula Paștelui. O civilizație izolată de 4.000 km de Oceanul Pacific a fost de aproximativ pentru a satisface lumea din afara pentru prima dată în secole. Străinii au fost pe punctul de a găsi ceva foarte ciudat se – o insulă presărată cu sute de statui de piatră imense și o societate care nu a fost la fel de primitive ca se asteptau. Prima întâlnire a fost un conflict imens de culturi. (Bloody prea: de marinari uciși zece nativii termen de minute de aterizare.) În cazul în care au Islanders venit inițial de la? De ce și cum au au construit cifrele? Știința modernă este punerea cap la cap povestea, dar este mult prea târziu pentru Islanders Paște ei înșiși.

Documentar Online Subtitrate

Ei au fost practic distruse de o serie de dezastre – naturale și provocate de om – care a adus o populatie de 12.000 până la doar 111 în câteva secole. Locuitorii insulei astăzi au toate rădăcinile din Chile, făcând rezolva misterele chiar mai greu.Mistere Documentar, Nu este nimeni care să întrebe despre primii oameni din Insula Paștelui. Deși legende fragmentare au fost transmise, numai știința poate spera să explice ridicarea și căderea acestei civilizații neobișnuit.

Documentare Interesante: De unde au naviga? (Documentar Online Subtitrate)

Genetica a rezolvat prima întrebare mare: de unde au naviga? În 1950, celebrul explorator lume, Thor Heyerdahl a demonstrat că este posibil să traverseze oceanul deschis de la America de Sud până la Insula Paștelui. Mistere Documentar. O multime de alti oameni de stiinta au considerat că oamenii navigatori polinezieni au fost mai multe sanse de a fi făcut o astfel de călătorie minunat. Doar recent, deși a probelor ADN dovada a originilor primului Islanders “. Mistere Documentar, Erika Hagelberg a studiat ADN-ul de schelete descoperite pe Insula Paștelui. Ele conțin un marker genetic, așa-numitul motiv polineziene, ADN-ul caracteristic care arată categoric legătura dintre Polinezia și primii colonisti Insula Paștelui lui. Ei au venit la insula de la vest la est nu, o călătorie care a marcat avanpost îndepărtat al societății polineziene. Ipoteza Heyerdahl a fost infirmat.

Documentar Online Subtitrate

Datarea cu carbon a artefactelor de pe Insula Pastelui PREZINTA polinezienii a aterizat version jurul AD700. SE PARE CA EI AU trăsătură o existență izolată a scris următorii o mie de ani pe o măsurare 22x11km insula, aproximativ de dimensiunea New Jersey. Societatea a înflorit cu Sealife abundente si Agricultura a scris o Hrani o populație version Creștere, estimată la Pana la 12.000 de persons. Succesul oamenilor sa manifestat INTR-UN MOD de ingrijire a devenit Marca de pe Insula iconic: Sute de figuri de Piatră imensa – moai.Documentare Interesante

Constructorii statuie

Documentar Online Subtitrat:

Ministerul Administrației și Internelor au intrigat pe toți cei care le-au mai văzut de atunci 1722. Niciuna nu a fost în picioare când oamenii de știință au ajuns în primul rând, cei fără prihană în prezent au fost re-construit. Dar cum a ajuns o societate Vârsta aparent de piatră face vreodată, muta si ridica-le în primul rând? Și de ce?

Documentar Online Subtitrat:

Există aproape 900 de moai pe Insula Paștelui, în diferite stadii de construcție. Opiniile diferă foarte mult de modul în care s-au mutat și ridicat (Unii cred că s-au mers,. Altele pe care le-au împins pe role jurnal), dar nimeni nu contestă de ani de efort implicate în obținerea de statui sculptate și în loc. Unele pietre cântărit 80t, de două ori greutatea lui Stonehenge, și au fost transportate la 16 km de carieră.

Documentare Interesante: A fost cunoștințe locale o Islander Paște lui care a ajutat debloca motivul pentru construcția lor. Arheologul, Sergio Rapu, potrivit fragmente de corali, cu un nume traditional pentru Ministerul Administrației și Internelor, “trăiesc față de strămoșii noștri și a dat seama că cifrele au avut-o cu ochii. El crede că statuile au fost supravegherea oamenilor, parte a unei traditii polineziene de cultul strămoșilor dar la o scară mai văzut nicăieri în altă parte. Fiecare totem a fost diferită de a imortaliza un anumit șef, la jumătatea distanței dintre viață și zeii. Cu spatele la mare, acestea ar putea inspira și de a proteja Islanders.

Documentar Online Subtitrate

Războiul civil coincide cu schimbări în dieta. De păsări de pe insula pare să fi dispărut la fel ca o dovadă de oameni mananca marsuini și ton. De sculpturi in lemn au fost făcute de oameni înfometați. Un teren de multime a devenit o lipsă acută de alimente. Au avut resursele naturale supraexploatate populației? Se pare că există un răspuns simplu – tăierea de ultimul copac. Mistere Documentar.

Misterul Insulei Paştelui – documentar

O parabolă pentru a lumii?

Mistere Documentar.Studiile John Flenley de polen de la lakebeds arată Insula Paștelui a fost odata acoperita cu palmele. Cu toate acestea, olandez în 1722 a descris o insulă lipsită de copaci. Dispariția de polen coincide cu războiul civil. Societatea bazat pe lemn pentru a face canoe. Fara copaci, capacitatea lor de a pescui pentru alimente a fost limitat.

Mistere Documentar. Ministerul Administrației și Internelor a face, de asemenea, trebuie să fi folosit un număr foarte mare de copaci. Statuile au fost obtinerea mai elaborat la acea dată, care trebuie să fi epuizat pădurile ce în ce mai rapid. Flenley crede Insula Paștelui este un exemplu uimitor al defrișărilor total, declanșat de obsesie. Cult Islanders “de cultul strămoșilor costa mulți dintre ei viața lor. Eroziunea solului fără copaci lovit grav agricultura. Si nu au existat canoe în care să scape. Prins într-un iad de a face propriile lor, Islanders pornit reciproc. A fost un dezastru ecologic auto-provocate, Documentar Interesante.

Limitate ori, violente

Misterul Insulei Paştelui – documentar

Această protecție sa destrămat în 1600. Ministerul Administrației și Internelor au fost demolate. Legendele vorbesc de un timp de greutăți, teroare și canibalism. Dovezile arheologice include sculpturi din lemn de persoane emaciate și apariția unui nou utilaj – sfaturi de lance. Examinarea de schelete de la acea vreme confirmă violența care a avut dețin în societate Island. El descrie oamenii din timp ca, “in razboi cu ei înșiși.”

Înapoi de la marginea prăpastiei

Dar, în cazul în care un violent,, societate chiar canibal au apărut în anii 1600, de ce a făcut olandez în 1722 domenii raport de igname și oameni sănătoși, se potrivesc? Cheia pentru recuperarea se află într-un loc numit Orongo, o stâncă între un vulcan și un mic ostrov larg. Există, sculpturi in piatra de la doar după catastrofa arată o Birdman.

Documentare Interesante

Conturi istorice descriu un concurs între triburi – provocarea, sa inoate peste un kilometru de mare și de a urca o stâncă pentru a aduce înapoi un ou de pasăre. Indiferent de trib câștigat primit primul apel de pe diminuării resurselor insulei. În loc de luptă a existat o distribuție ordonată a produselor alimentare.
Asaltul Final

Documentare Interesante

Adevăratul ucigaș al Islanders inițial Paștelui a venit de peste ocean. După 1722, a devenit la modă pentru exploratori pentru a vizita Insula Paștelui, aducând propriile boli. Sifilis apare in oasele poporului nativ pentru prima dată. Dar lovitura de gratie a venit în 1862 când negustorii de sclavi aterizat din Peru și-au luat 1.500 de oameni, o treime din populație. Transportate în America de Sud, în termen de un an, toate, dar 15 au murit. Ei au fost aduși înapoi la casele lor. Little nu Islanders știu cu ce s-au întors. O epidemie de variolă rămas doar 111 de viu de 1877.

Documentare Interesante

Împotriva arme și germenii lumii moderne, ce șanse au birdmen stat? Jo Anne Van Tilburg în ceea ce povestea lor ca una dintre triumf peste adversitate, un imn pentru spiritul uman. Alții, cum ar fi antropolog Charlie Dragostea punct la un teren de testare pentru dezvoltarea societăților la distanță, unul care a ajuns la echilibru, la un sfârșit sângeros. Misterul din Insula Paștelui este, de asemenea, o poveste de nebunie teribilă.

Totuşi, insula rămâne o enigmă. De ce a dispărut pădurea de aici? De ce s-au prăbuşit statuile uriaşe? De ce cariera de piatră a fost abandonată peste noapte? Unii savanţi cred că suntem aneninţaţi de o catastrofă ecologică asemănătoare dacă nu suntem atenţi cu mediul înconjurător.

Din anul 2000, echipe de experţi din domenii variate au cercetat adâncurile insulei, încercând să înţeleagă trecutul. Fiecare sit oferă noi descoperiri şi noi surprize, iar acest film documentar online dezvăluie concluziile echipelor de cercetători: nu războaiele sau conflictele au dus la dispariţia civilizaţiei de pe insulă, ci despăduririle masive petrecute în urmă cu mii de ani.

Situată în partea de Sud-Est a Oceanului Pacific, Insula Paştelui este o insulă polineziană faimoasă pentru cele 887 de statui monolitice create de poporul rapanui.

Sursa – Filme Documentare Com

Lasa un comentariu

comments

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame