Misterul lui Tutankhamun – documentar

Posted by
/ Leave a comment

Misterul lui Tutankhamun – documentar online subtitrat

TUTANKAMON film documentarDocumentarul explorează viața și contribuțiile unuia dintre cei mai faimoși conducători ai Egiptului Antic, celebrul Tutankhamon, “Regele Copil”, care a trăit doar 20 de ani. Nu există faraon mai celebru decât Tutankhamon. Comorile descoperite în mormântul său au fost expuse peste tot în lume.

Gazda documentarului Misterul lui Tutankhamun, egiptologul Bob Brier, investighează misterul care înconjoară moartea prematură tânărului rege. A fost victima unui complot crimă? Și ce se poate spune despre moartea misterioasă a tinerei văduve a faraonului și despre regele hitit cu care aceasta s-a logodit ulterior?

Misterul lui Tutankhamun

Dr. Naunton, directorul Societății de Explorare Egipt, a atras pe expertiza de oameni de stiinta medico-legale si anchetatorilor accident de masina pentru a descoperi circumstanțele care au părăsit mumia regala, cu un model foarte distinct de leziuni și lipsă de inima ei.

Biografie Personalitati
Documentar Biografic personalitati
Documentar Personalitati
Documentare Interesante
Documentare Online Subtitrate

El a spus: În ciuda tuturor atenția mumie Tut a primit de-a lungul anilor în măsura în plin de starea sa de ciudat a fost in mare parte trecute cu vederea.Carbonizarea și posibilitatea ca o mumificare gresita a condus la corpul arde spontan la scurt timp după înmormântare a fost cu totul neașteptat, ceva de o revelație, de fapt.

Documentare Interesante
Documentare Online Subtitrate

Dr. Naunton examinat notele originale ale lui Carter și cu oameni de stiinta medico-legale de la IML Cranfield, în Bedfordshire, a efectuat o autopsie virtuală a corpului cu ajutorul X-ray și CAT tehnologie de scanare, rezultatele care pot revigora, de asemenea, posibilitatea ca tânărul a murit în luptă.

El a spus: Deși masca moarte și alte comori sunt foarte familiar, o cantitate uimitor de aceste probe au fost trecute cu vederea. Este uimitor cât de multe întrebări nu au nici chiar sa cerut să nu mai vorbim a răspuns.

La acea vreme, presa a dat vina pe Blestemul lui Tutankhamonpentru moartea și specula pe puterile supranaturale ale vechilor egipteni.
Un experiment de catre anchetatori de foc, alături de noi teste chimice Dr Chris Naunton, un egiptolog, se va adăuga la intriga din jurul mumia, după ce a ajuns la concluzia că trupul lui King Tut ars spontan din cauza unei mumificare prost realizat.

Documentar Biografic personalitati
Documentar Personalitati

Victimele inclus secretarul lui Carter personal căpitanul Richard Bethell, care a fost găsit mort în patul său de la suspectat sufocare la un club exclusivist Mayfair, și Aubrey Herbert, fratele vitreg al sustinator financiar Carter Lordul Carnarvon, care a murit suspect într-un spital din Park Lane la scurt timp după ce a vizitat Luxor.

Tutankhamon și comorile sale au fost mult timp asociat cu un blestem spune că a fost responsabil pentru mai multe decese misterioase – inclusiv cea a Lordul Carnarvon la scurt timp după descoperirea mormântului.

Mai mult de 20 de persoane legate de deschiderea de cameră mortuară a faraonului în Luxor bizar au murit în următorii ani șase dintre ele de la Londra.

Descoperirea mormantului lui aproape intact, împreună cu un sicriu de aur și masca de înmormântare din aur, a provocat o senzație la nivel mondial și a condus la fascinația publicului larg răspândite și continuând cu Egiptul antic și comorile sale.

Un fragment de carne din tanarului faraon, al carui mormant a fost descoperit in 1922 de catre Howard Carter și contele de Carnarvon, a fost testat de catre cercetatori care au confirmat trupul lui a fost ars în timp ce acesta a fost sigilat în sicriu.

Anchetatori de incendiu, care au luat parte la noul studiu, cred că o reacție chimică cauzată de îmbălsămare uleiuri utilizate pe mumia lui Tutankamon a aprins incendiul.

Acum, povestea lui Tutankhamon a luat o nouă întorsătură, cu descoperirea trupul mumificat faraonului ars spontan după o încercare eșuată de a-l îmbălsăma.

Este una dintre cele mai renumite și, desigur, cel mai interesant artefacte egiptene au fost descoperite, cu un blestem de însoțire a spus datează milenii.

Lasa un comentariu

comments

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame