GASLAND – DOCUMENTAR despre efectele exploatarii gazelor de sist

Posted by
/ Leave a comment

gaslandCompania Chevron va începe extracţia gazului de şist in Romania folosind o metoda ce polueaza panza de apa freatica. Bulgaria a oprit de curând inițiativa corporației din cauza protestelor legate de riscurile de mediu. De asemenea, Franta a interzis aceasta metoda de extragere a gazului. Statele americane New Jersey si New York au aplicat si ele interdicția pentru o perioadă de un an, pentru a se putea evalua mai întâi impactul acestei metode asupra mediului.

Odată ce va începe extracţia în România, acesta va fi foarte greu de oprit. Trebuie să ne apărăm apa şi terenurile agricole, cerând autorităţilor să interzică această metodă de extracţie în România (urmând exemplul Franţei şi al Bulgariei).

GASLAND – DOCUMENTAR despre efectele exploatarii gazelor de sist

In data de 18 iulie compania petrolieră Chevron a primi avizul de mediu care îi va permite demararea explorării gazelor de şist în Vaslui. Vă propunem mai jos a analiză succintă a efectelor pe care acest tip de exploatări le au asupra mediului, conform opiniilor unor reputaţi specialişti în domeniu.

Gasland Online Subtitrat – Otrăvirea voită a apei prin fracturarea hidraulica pentru a extrage gaze de sist.

Extragerea gazelor de sist:

Gasland – ( 2010) Regizat de Josh Fox. Câștigătorul Premiului Special al Juriului – Cel mai bun din SUA documentar – Sundance 2010. Screening-ul la Cannes 2010.

Gasland Online Subtitrat:

Otrăvirea voită a apei prin fracturarea hidraulica pentru a extrage gaze de sist.

Extragerea gazelor de sist: Se întâmplă peste tot în America și acum în Europa și Africa, precum și – proprietarii de terenuri din mediul rural trezi într-o zi pentru a găsi o oferta avantajoasa de la un conglomerat de energie multinaționale care doresc să închirieze proprietatea lor. Motivul? În America, compania speră să atingeți într-un imens rezervor de gaze naturale numit Arabia Saudită a gazelor naturale. Extragerea gazelor de sist: Halliburton a dezvoltat o modalitate de a obține de gaz din – un motiv procesului de foraj hidraulic numit fracking – și brusc Americii se află pe marginea prăpastiei de a deveni o superputere energetică.

Gasland Online Subtitrat:

Dar ceea ce iese din pamant cu gaze naturale? Cum afectează aerul și apa de băut? Gasland este un documentar personal puternic cu care se confruntă aceste întrebări cu spirit , putere , și un simț al umorului.

Extragerea gazelor de sist:Când regizorul Josh Fox primește oferta bani în e-mail , el călătorește peste 32 de state pentru a întâlni alți locuitorii din mediul rural pe linia frontului de fracking.

Gasland Online Subtitrat:

El descoperă fluxuri toxice, acvifere ruinat , moarte animale, boli brutale , și chiuvete de bucatarie, care a izbucnit în flăcări. El învață că toată apa este conectat și, probabil, unele lucruri sunt mai valoroase decât bani.

 

Lasa un comentariu

comments

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame