Platforma online de documentare subtitrate, RightBe, a fost creată cu scopul de a furniza oamenilor informații care sunt mai puțin accesibile, dar totuși provin din surse deschise. Aceste informații pot fi adesea neglijate de televiziune, dar au un rol crucial în conștiința noastră socială globală.

Ce este Partidul Comunist? (comentariul 1) – documentar

Ce este Partidul Comunist? – documentar
despre partidul comunistÎn Manifestul Comunist, primul document programatic al Partidului Comunist, din 1848, Marx afirma: „O stafie bântuie prin Europa – stafia comunismului”. Un secol mai târziu, comunismul este mai mult decât o stafie care bântuie, este o fiintă cu un corp concret, material. S-a răspândit în jurul lumii ca o epidemie, a ucis zeci de milioane de oameni şi a furat proprietatea, mintea şi spiritul liber unor sute de milioane de persoane.

Intenţia de bază a Partidului Comunist este eradicarea întregii proprietăţi private pentru a elimina „clasa exploatatoare”. Proprietatea privată este baza tuturor drepturilor sociale, şi deseori înglobează cultura naţională. Celor jefuiţi de proprietate privată li se va lua de asemenea şi libertatea minţii şi spiritului. În cele din urma ei pierd posibilitatea de a obţine drepturi sociale şi politice.

Lovindu-se de o criză de supravieţuire, PCC a fost forţat să reformeze economia Chinei în anii `80. Dreptul la proprietate privată a fost parţial restituit oamenilor. Acest lucru a creat o breşă în maşinăria imensă şi precisă de control a PCC. Această breşă a devenit tot mai largă, ca urmare a luptei membrilor PCC pentru acumularea de averi (private).

PCC, un spectru malefic posedant susţinut prin forţă, înşelăciune şi schimbare frecventă a aparenţei şi imaginii sale, dă acum semne de decădere şi manifestă nervozitate la cea mai mică tulburare. Încearcă să supravieţuiască acumulând mai multă bogăţie şi întărind controlul, dar aceste acţiuni nu fac altceva decât să intensifice criza. (sursa text si video: epochtimes.ro)

Vezi si partea II-a: Despre începuturile Partidului Comunist Chinez

Despre cele Noua Comentarii 

Accesibile în China prin intermediul internetului, sau introduse pe ascuns, comentariile sunt căutate şi citite avid de mulţi dintre cei aflaţi în bezna propagandei comuniste.

Comentariile au la bază o documentare istorică riguroasă, dezvăluie cu curaj ororile inimaginabile ale comunismului practicat în China, începând cu perioada maoistă şi terminând cu perioada actuală; analizează lucid şi cuprinzător originile comunismului, trăsăturile sale şi mecanismele care asigură existenţa “fiarei roşii”. Este inedită în special prezentarea comunismului ca fiinţă vie, malefică, preocupată obsesiv de asigurarea propriei existenţe şi supremaţii, capabilă de orice infamie.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.