Platforma online de documentare subtitrate, RightBe, a fost creată cu scopul de a furniza oamenilor informații care sunt mai puțin accesibile, dar totuși provin din surse deschise. Aceste informații pot fi adesea neglijate de televiziune, dar au un rol crucial în conștiința noastră socială globală.

Hollywood-ul și Mașina de Război

Hollywood-ul și Mașina de Război – Full Film (documentar online subtitrat)

Documentarul “Hollywood-ul și Mașina de Război” examinează relația simbolică dintre industria filmului și complexul militar-industrial american. În acest film, se explorează cum războiul, deși este o experiență înfricoșătoare, devine un dar divin pentru creatorii de la Hollywood, oferindu-le un cadru dramatic perfect în care eroii curajoși pot captiva inimile și mințile publicului larg.

Pentagonul recunoaște puterea acestor visuri create pe peliculă și încurajează producătorii de la Hollywood să creeze mituri istorice, să rescrie istoria în interesul lor și să furnizeze un flux constant de patrioți dispuși să lupte în războaie. Întrebarea este: ce câștigă Hollywood-ul din acest “pact cu diavolul”?

Unul dintre avantajele pe care le obține Hollywood-ul din această colaborare este accesul la echipamente militare în valoare de miliarde de dolari – de la elicoptere la portavioane – care permit regizorilor să creeze scene tot mai spectaculoase și, implicit, extrem de profitabile. Astfel, se pune întrebarea dacă arta imită viața sau dacă o forță sinistră utilizează arta pentru a influența viața și moartea, manipulând în același timp percepția noastră asupra acestora.

Printre persoanele intervievate în acest documentar se numără regizorul Oliver Stone, câștigător de opt premii Oscar, regizorul Michael Moore și scriitorul Christopher Hedges, fost șef al Departamentului privind Problema Orientului Mijlociu al New York Times.

Durata Film: 47 min

hollywood-ul and the war machine - documentarHollywood and the War Machine(Hollywood și mașina de război), documentar interesant care analizează legătura simbolică dintre industria filmului și complexul militar-industrial. Războiul e un infern, dar pentru creatorii de la Hollywood el este un dar divin, care le oferă cadrul dramatic perfect în care eroii curajoși cuceresc inimile și mințile publicului larg.

Pentagonul recunoaște puterea acestor vise de celuloid și îi încurajează pe producătorii de filme de la Hollywood să creeze mituri istorice, să rescrie istoria în interesul său și să ofere un flux constant de “patrioți” dispuși să lupte în războaie. Ce câștigă Hollywood-ul din acest „pact cu diavolul”?

Acces la echipamente militare de miliarde de dolari – de la elicoptere la portavioane, care le permit regizorilor să realizeze scene tot mai spectaculoase, care, evident, sunt extrem de profitabile. În concluzie, arta imită viața sau o forță sinistră folosește arta pentru a influența viața și moartea, dar și pentru a manipula percepția noastră asupra lor?

Între cei intervievați în acest documentar se numără regizorul Oliver Stone, de opt ori laureat al Premiilor Oscar, regizorul Michael Moore și scriitorul Christopher Hedges, fostul șef al Departamentului pe problema Orientului Mijlociu al New York Times.

Sursa

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.