Exmatriculat: Inteligenţa Nu Este Permisă (Teoria lui Darwin limitata?) – Documentar

Posted by
/ 4 Comments

ematriculat inteligenta nu este permisaToţi mai mulţi oameni de ştiinţă care ridică semne de întrebare despre teoria Darwinistă, acuză mediul academic american de ostracizare şi război făţiş. Ei susţin că mediul academic a devenit închistat şi chiar mai dogmatic decât Biserica.

Odată cu începerea Iluminismului, la mjlocul secolului al XVII-lea în Europa, oamenii au început să se întrebe dacă ştiinţa poate găsi o raţiune asupra religiei. Înainte de Iluminism, religia nu avea nevoie de explicaţii, iar oamenii se îndreptau spre religie pentru a înţelege Universul din jurul lor şi locul lor în acesta. Începând cu Iluminismul însă, oamenii au început să explice universul din punct de vedere secular. Viziunea ştiinţifică a câştigat popularitate, iar cercetătorii au început să se uite la religie prin prisma ştiinţei.

Expelled No Intelligence Allowed Online Subtitrat

Exmatriculat: Inteligenţa Nu Este Permisă (Teoria lui Darwin limitata?) – Documentar

Documentare subtitrate: Peste si peste, evoluționiștii teiste par să repete aceleași neînțelegeri despre design inteligent. Din anumite motive, acest lucru este valabil mai ales de teologi teista evolutionista. Ele apar în mod constant familiarizat cu ceea ce spun teoreticienii de identitate, menținerea în mod greșit că ID-ul este un “Dumnezeu al golurilor” argument. Rid lor special în acest sens este de a pretinde ID-ul susține că, dacă nu ne detecta de design, atunci Dumnezeu este absent de la proces. Nu este pentru prima dată, am de gând să încerce să ajute clarifica ceea ce este iq, iq-ul și ceea ce nu este

Documentare subtitrate: “Cercetare ID-ul este dedicat pentru a găsi și exploatarea presupusele “lacune” în cazul în care un proces de evoluție naturală s-ar prăbuși în sine, pe ea nu au fost pentru intervenția directă a lui Dumnezeu. Un exemplu clasic de a apăra acest “Dumnezeu a decalajelor” abordare este ar fi “ireductibil complex”, motorul de flagel bacteriene.”

Respingerea Darwins a unui Dumnezeu creator este legată de poziția pe care Dumnezeu nu poate fi implicat în procese aleatoare.

Documentar Interzise: Pe de altă parte, cred că putem găsi aceeași operative presupunere la cei care adopta poziția de Design Inteligent. Argumentul lor este următoarea:

șansă nu este suficient pentru a explica procesul de evoluție (pentru care se furnizează dovezi evidente, adică, complexitatea ireductibilă

Documentar Interzise: Apreciez Dr. Enns și ton civil Dr. Ormerod lui, și eu sunt sigur că ei au făcut toate aceste argumente cu bună-credință. Cu toate acestea, există o mulțime de confuzie din partea lor cu privire la ceea ce ID-ul este. Ai puternic sensul că acestea sunt critica de identitate, fără a avea într-adevăr studiat.

În primul rând, ID-ul nu este despre a găsi “lacune.” Noi nu deduce de design bazat pe ceea ce nu știm, ci mai degrabă la ceea ce știm despre cauza sistemelor de bogat în informații, cum ar fi mașinile ireductibil complexe. Caracteristici ireductibil complexe contin niveluri ridicate de informații complexe și specificate (CSI), și știm din experiență că sistemele de înaltă CSI apar din acțiunea unui agent inteligent. Stephen Meyer și Scott Minnich explica:

Conspiratii, Deconspiratii: “Masini moleculare afișa o semnătură cheie sau marca de proiectare, și anume, complexitatea ireductibilă. În toate sistemele ireductibil complexe în care cauza a sistemului este cunoscut de experiență sau de observare, design inteligent sau inginerie a jucat un rol originea sistemului. … Într-adevăr, în orice alt context ne-ar recunoaște imediat astfel de sisteme ca produs de inginerie foarte inteligent. Deși unii ar putea argumenta acest lucru este un un argument pur și simplu din ignoranță, noi considerăm ca o concluzie la cea mai bună explicație, având în vedere ceea ce stim despre puterile de inteligent, spre deosebire de naturale strict sau cauze materiale.”

Conspiratii, Deconspiratii: În al doilea rând, ID-ul nu este un argument pentru “Dumnezeu”, ci pur și simplu pentru o cauză inteligentă. Sigur, mulți oameni din mișcarea de identitate (inclusiv eu) cred că proiectantul este Dumnezeu, dar nu pretindem acest lucru ca pe o problemă științifică. Credincioși printre noi avem alte motive. Ca un ID de știință nu are pretenția de a identifica inteligenta responsabil pentru viata.

Conspiratii, Deconspiratii: Refuzul de sustinatorii de identitate pentru a trage concluzii științifice cu privire la natura sau identitatea proiectantului este principială, mai degrabă decât pur și simplu retoric. Nu există o metodă științifică cunoscută pentru identificarea sursei inteligent responsabilă de proiectare în natură. În timp ce informațiile de la punctele de ADN la o cauză inteligentă, că informațiile în sine nu pot să vă spun științific dacă inteligența este Domnul, Allah, Buddha, Yoda, sau o altă sursă de inteligent.

Documentare subtitrate: De ce? ID-ul este în primul rând o știință istorică, ceea ce înseamnă că utilizează principii de uniformitarianism pentru a studia cauzele actuale și apoi le aplică la recordul istoric, în scopul de a deduce cea mai bună explicație pentru fenomenele naturale. ID începe cu observații despre cum funcționează agenți inteligenți. Observăm că astfel de informații este singurul cunoscut cauza de sisteme de înaltă CSI. Această experiență uniformă senzorială a lumii face inteligență o cauza explicativ adecvat în domenii științifice istorice. Folosind principiul uniformitarianism, aceasta ne permite de a detecta activitatea de informații în lumea naturală.

sursa textului tradus cu google translate: www(punct)evolutionnews(punct)org

Însă, odată cu creşterea popularităţii ştiinţei, unii dintre cercetătorii care au început să vorbească despre limitările ştiinţifice au fost cenzuraţi şi s-au confruntat cu o “reacţie emoţională” din partea colegilor, atunci când au “evadat” din dogmele gândirii convenţionale.

”Oamenii de ştiinţă se tem să nu-şi piardă slujbele… au probleme dacă dezvăluie nişte fapte foarte, foarte greu de explicat prin ştiinţă – dar reale. Nu este uşor pentru un om de ştiinţă să se descurce cu aceste fapte incredibile”, declară cercetătorul Klaus Dona.

Iată părerile a şase oameni de ştiinţă eminenţi, ale căror cariere au fost retezate în momentul în care au îndrăznit să chestioneze teoria evoluţionistă:

1. Richard von Sternberg

Richard von Sternberg era unul din editorii jurnalului Proceedings of the Biological Society of Washington. Acesta a publicat un articol scris de Stephen C. Meyer, care a mai fost examinat de alţi trei oameni de ştiinţă. În documentarul ”Concediat: Inteligenţa nu este permisă”, Sternberg amintea că în articolul pentru care a fost concediat menţiona posibilitatea Designului Inteligent.

Acesta spunea că a fost concediat pe loc atunci când şefii săi au avut ”o reacţie fizică, emoţională”.

”Eram văzut ca un terorist intelectual”, spunea Meyer.

Designul inteligent este o formă de creaţionism care presupune că ”anumite caracteristici ale Universului şi ale vieţii nu pot fi explicate decât prin existenţa unei cauze inteligente şi nu prin procese indirecte, aşa cum ar fi selecţia naturală”. Designul inteligent ar fi creat de un designer inteligent sau de Dumnezeu aşa cum este numit în religii. Avocaţii designului inteligent susţin că aceasta este o teorie ştiinţifică ce urmăreşte, în acelaşi timp, redefinirea ştiinţei pentru a accepta explicaţii supranaturale ale unor fenomene. (conform Wikipedia.org)

2. Bill Donato, Arheolog

Donato a muncit mulţi ani pentru a dovedi că Zidul Bimini, o structură localizată pe coasta Bahamasului, a fost construită de o civilizaţie preistorică, una ce datează cu mult înaintea oricărei civilizaţii considerate capabile de construcţia structurii.

”Nu-mi este frică de repercursiunile profesionale deoarece ştiu despre ce vorbesc iar ei (scepticii –n.r.), ca de obicei, nu au făcut nici un fel de investigaţii”, a transmis Donato într-un email pentru Epoch Times. Donato spune că este finanţat de oameni care au puncte de vedere comune cu ale lui şi este încrezător în descoperirile sale, încrezător că adevărul va câştiga.

”Chiar dacă reducţionismul este util, are de asemenea şi limitări decise; nu poţi să construieşti un automobil înţelegând numai un şurub”, a spus acesta.

Doctorul Greg Little, un psiholog care a fost interesat în mod deosebit de Bimini şi care a lucrat îndeaproape cu Donato, a transmis într-un mesaj din 2005: ”Nu am aşteptări că scepticii îşi vor schimba cu adevărat punctul de vedere sau că vor lua măcar în considerare variantele alternative credinţelor lor… Toate contradicţiile care survin credinţelor lor sunt probabil considerate ca o ameninţare directă pentru ei atât profesional cât şi psihologic”.

”Scepticii au invocat termeni ridiculizanţi, plini de emoţii”, a explicat Little.

”Din motive clare, arheologii populari au evitat cazul Bimini de parcă ar fi fost infectat de un virus ucigaş. Ei s-au convins citind rezumatele altora făcute în timpul primelor cercetări – şi nu prin cercetarea şi analizarea faptelor actuale – care spun că Bimini nu este nimic altceva decât o piatră de plajă naturală şi că acolo nu poate fi un port – şi prin urmare acolo nu este unul”, a adăugat psihologul.

3. Caroline Crocker, Universitatea George Mason

Crocker a menţionat designul inteligent în câteva slide-uri cu poze în timpul lecţiilor predate la universitate, conform filmului ”Concediat: Inteligenţa nu este permisă”.

Aceasta spune că a fost ”disciplinată” pentru predarea creaţionismului iar la sfârşitul semestrului a fost concediată. Practic a primit interdicţie în comunitatea academică pentru ceea ce ea denumeşte ”păcatul împotriva ştiinţei”.

4. Michael Egnor, Universitatea Stony Brook

Egnor este un cercetător neurolog din cadrul Universităţii Stony Brook care şi-a completat studiile medicale la Universitatea Columbia.

Manifestându-şi susţinerea pentru teoriile designului inteligent, el se aştepta la critici, însă ”ceea ce l-a uimit a fost răutatea şi ticăloşia manifestărilor”, spunea acesta în documentar. În orice caz, Egnor şi-a putut păstra poziţia de la Universitate.

Profesorul Robert Marks a avut un mandat la Universitatea Baylor înainte să îşi exprime credinţa în designul inteligent.

”Din punct de vedere academic, eu sunt în siguranţă, însă tinerii… ceea ce se întâmplă cu ei în acest moment în America din cauza gulagului ştiinţific este într-adevăr teribil”, a precizat Marks.

5. Klaus Dona, Cercetător, Curator de expoziţie

Klaus Dona afirmă că civilizaţiile avansate existau acum 100 de milioane de ani. Ştiinţa convenţională susţine că civilizaţia a apărut cu aproximativ 6.000 sau 7.000 de ani în urmă.

Dona a străbătut lumea pentru a cerceta artifactele care nu par că-şi găsesc un loc în istorie. Acesta a ţinut un turneu cu o colecţie de astfel de artifacte pentru a atrage atenţia asupra a ceea ce spune el că sunt dovezile că înţelegerea noastră actuală a istoriei poate fi incorectă – artifacte deseori aruncate prin cămările muzeelor.

Într-un interviu cu Russel Scott în timpul ”West Coast Truth”, Dona vorbeşte despre descoperirile sale şi despre cum au fost penalizaţi cercetătorii care au avut opinii asemănătoare cu a sa.

”Aceştia se confruntă cu probleme reale în universităţi sau în comunităţile lor”, spune acesta.

Un exemplu oferit a fost acela a lui William Brown, un teoretician bioficizian ale cărui cercetări asupra legăturilor dintre ADN şi conştiinţa umană i-au adus concedierea din postul de la universitate. Acum, acesta lucrează pentru Fundaţia Proiectul Rezonanţei şi Institul pentru Fizica Unificată din Hawai.

”Oamenii de ştiinţă se tem să nu-şi piardă slujbele… au probleme dacă dezvăluie nişte fapte foarte, foarte incredibile – dar reale. Nu este uşor pentru un om de ştiinţă să se descurce cu aceste fapte incredibile”, s spus acesta.

6. Astronomul Guillermo Gonzalez, Universitatea Iowa State

Atunci când spui ”design inteligent” într-o cameră plină cu academicieni ”vor porni un război de cuvinte”, spune Gonzalez în ”Concediat: Inteligenţa nu este permisă”.

”Oamenii devin într-adevări emoţionali când vine vorba de asta”, a completat acesta.

Gonzales este sigur că dacă nu ar fi vorbit despre designul inteligent şi-ar fi păstrat poziţia. El avertizează că oamenii de ştiinţă care au viziuni controversate pe această temă ”ar trebui să rămână tăcuţi, dacă ţin la carierele lor”.

Sursa: Epoch Times Romania

Lasa un comentariu

comments

 1. December 17, 2014

  Tanase

  Bine le-au facut acestor impostori! Ori esti adept al stiintei, care este perfectibila si care, chiar daca nu poate explica totul in clipa asta, lasa loc pentru explicatii ulterioare, ori esti adept al creationismului si al tuturor bazaconiilor cu care este “dotat” acesta! Cele doua abordari sunt incompatibile, iar cei care incearca sa faca un coktail din ele pentru a impaca si capra si varza printr-un “design inteligent”, intina cu nesimtire amintirea tuturor oamenilor de stiinta atei care au paltit cu viata sau care au fost batjocoriti si umiliti de catre adeptii creationismului cu capsa pusa!

  • December 18, 2014

   RightBe

   Multe religii care au aparut in acest secol sunt false. Dar, religiile originale cum ar fi crestinismul, budismul … etc. sunt religii care invata oamenii sa fie buni. Fara aceste valori pe care le propaga religiile, de ex: sa nu faci rau altuia pentru ca vei primi retributia inapoi societatea ar lua-o razna, depravarea totala s-ar instala. Ceea ce se si intampla in proportie de 70%, oamenii nu mai cred in nimic, in acest fel se fac ilegalitati fara remuscari, nu mai exista principii dupa care sa te ghidezi. Se poate spune ca se intampla asta din cauza ca religiile au devenit corupte si ele, chiar daca au devenit corupte asta nu inseamna ca nu exista nimeni acolo sus … Eu cred ca totul este sub control (sub controlul divinitatii) din aceasta cauza aceasta societate nu va mai putea sa ramana in acest fel prea mult timp, este ultima stare, la fel cum un om a imbatranit si e pe moarte …

  • September 17, 2016

   Scurtu Sorin Izvoraș

   Ha ha ha ….ești simpatic bibicule , doar că ,astfel ne lămurești că există asemenea închistați ! Academiile și academicienii au format zidul chinezesc al științei pentru a se apăra de ADEVĂR !!!! Ceea ce nu știi este faptul că MARI SAVANȚI (cei REALI nu făcuți pe diverse teme …), și ACADEMICIENI destupați la minte , au creat INSTITUTE de cercetare a relației Știință-religie , unul existând până și în România ! Cu o simplă căutare poți da peste el ! Destui medici SE ROAGĂ înainte de a face o operație …nu mai suntem pe vremea când credincioșii erau supravegheați de Paști sau Crăciun ! Am creat TV3D reală , nu cea existentă astăzi ….încă de acum 20 de ani …..m-a întrebat un apropiat al ….Academiei dacă nu vreau să mă ajute să ajungă lucrarea mea la Academie , căci , nu poț pătrunde așaaaaaaa , cu o simplă cerere pe net la ei …I-am răspuns că ….atunci când va veni timpul și VOIA DIVINITĂȚII , voi fi recunoscut drept ceea ce sunt cu adevărat !!!Încă o dată , savanții făcuți pe puncte sau ….relații , sunt foarte interesați ca teoriile lor , ce de fapt nu mai au căutare și recunoaștere , să-și continue viața „științifică” și o dată cu ele ….și creatorii lor ! Vă dați seama ce ar însemna o cădere de la nivelul …academic în posibila uitare sau aneantizare …Asta este ….viitorul dezvăluie ADEVĂRUL la ori ce nivel !!!

  • July 30, 2018

   eu

   Toate încrengăturile ipotezei evoluționiste sunt falsuri științifice! De ce susțin ipoteze/teorii care nu au demonstrat niciodată că sunt valide? Pentru că virusul ateist, ideologia asta le dictează ce să creadă…

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame