EU SUNT (I AM) – DOCUMENTAR

Posted by
/ 2 Comments

DOCUMENTARE-RIGHTBE I AM - EU SUntI AM(EU SUNT) este un filmu documentar scris, narat si regizat de Tom Shadyac. Documentarul exploreaza calatoria personala a lui Shadyac din urma unui accident cu bicicleta din 2007, “natura umanitatii/dimensiunea omului” si “dependenta de materialism mereu crescanda a lumii”.
Filmul realizat de Shadyac cu o echipa de patru contrasteaza brusc cu lucrarile umoristice anterioare a le lui. In urma accidentului cu bicicleta Shadic sufera de “sindromul post traumatic” experimentand luni de zile dureri de cap si hipersensibilitate la lumina si zgomot. Sindromul a a urmat efectelor cumulative ale ranilor la cap capatate anterior la surfing, biciclism montan si basket.
In 2011 un articol din New York Times sustinea: “simptomele unei comotii nu dispar”. Ceva ca un simplu mers la bacanie este durerors pentru Shadyac, al carui creier era incapabil sa filtreze anumiti stimuli.
Dupa ce tratamentele medicale au esuat in al ajuta el s-a izolat complet dormind in camaruta/ baia sa si capitonand ferestrele casei lui mobile cu draperii negre. Pe masura ce simptomele in sfarsit incepeau sa se potoleasca, regiszorul a dorit sa impartaseasca cercetarea sa launtrica iar modul cel mai bun pe care l-a stiut a fost filmul “.
Shadyac aseamana experienta cu Al Saptelea Cerc al Iadului al lui Dante.
Ulterior Shadyac isi doneaza averea in exces si se muta intr-un parc cu rulote.
In filmul documentar Shadyac coordoneza interviuri cu oameni de stiinta, lideri spirituali, ecologisti si filosofi incluzand pe Desmond Tutu, Noam Chomsky, Lynne McTaggart, Elisabet Sahtouris, David Suzuki, Howard Zinn, and Thom Hartmann.
Filmul pune doua intrebari centrale:
„ CE este Gresit cu Lumea” si „ CE Putem face Noi in aceasta privinta”
Vorbeste de conectivitate, fericire si spiritul uman si exploreaza teme precum Darwinismul, moravurile vestice, singuratatea, economia si calea spre razboi.
Documentarul include scene animate care sa explice concepte stiintifice precum si clipuri din filme precum Wall Steet si Este o Viata Minunata. (text scris de Copii Indigo Romania)

documentar I AM - EU SUNT

Lasa un comentariu

comments

 1. December 9, 2015

  Robert

  In toata evolutia umana , ma interb, de ce ne-au trebuit mii de ani ca sa intelegem aceste lucruri ?

  • April 14, 2019

   Ella

   …Se pare ca din sapte miliarde si jumatate de oameni ai planetei,pana acum ,sunt mai putin de 100 de oameni contemporani, care au inteles acest lucru.
   In toata evolutia cimpanzeilor,dupa ce 100 dintre ei au inteles ca pot spala cartofii in rau inainte de a-i manca,toate celelalte maimute, pur si simplu au stiut sa faca acest lucru.

Leave a comment

Aboneaza-te

Aboneaza-te la site pentru a primi notificari de fiecare data cand apare un documentar nou pe site.

like_facebook

Reclame