Platforma online de documentare subtitrate, RightBe, a fost creată cu scopul de a furniza oamenilor informații care sunt mai puțin accesibile, dar totuși provin din surse deschise. Aceste informații pot fi adesea neglijate de televiziune, dar au un rol crucial în conștiința noastră socială globală.

Maidentrip (2013) – documentar

maidentrip2La varsta de 14, Laura Dekker, stabileste o calatorie in jurul lumii, urmandu-si visul de a fi cea mai tanara persoana care a navigat singura in jurul lumii. Intenția de a naviga singură în jurul lumii a declanşat urgia sistemului judiciar olandez şi astfel călătoria ei s-a amânat cu un an. În urma luptei de un an cu autoritățile olandeze ,Laura se află acum departe de teren, familie, explorând lumea în căutare de libertate, aventura, și vise îndepărtate de la începutul tineretii ei. Debutul Jillian Schlesinger amplifică vocea curajoasa, sfidătoare a Laurei printr-un mix de video proprii și de înregistrări vocale pe mare și imagini intime din locații mirifice inclusiv Insulele Galapagos, Polinezia Franceza, Australia și Africa de Sud.

Filmul este o colaborare creativă: Dekker a filmat toate imaginile pe mare cu un aparat de filmat în mână sau montat, în timp ce Schlesinger a întâlnit-o în câteva porturi pentru a o filma pe uscat. Camera Laurei surprinde apusuri de soare uimitoare, marea agitată şi furtuni înrăite, dar devine, de asemenea, singurul ei prieten la bordul bărcii sale, Guppy. Deși ea este cea mai tânără persoană care face această călătorie, nu este vorba despre completarea călătoriei, ci mai degrabă despre călătoria în sine. Dekker descoperă acest lucru în timpul voiajului său de doi ani, ultima intrare în port devenind aproape trivială, după o astfel de experiență de viață importantă.

Sursa 1

Sursa 2

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.