Platforma online de documentare subtitrate, RightBe, a fost creată cu scopul de a furniza oamenilor informații care sunt mai puțin accesibile, dar totuși provin din surse deschise. Aceste informații pot fi adesea neglijate de televiziune, dar au un rol crucial în conștiința noastră socială globală.

Calea Ceaiului (mini-documentar)

Cha Dao, sau Calea Ceaiului. O tradiție străveche înrădăcinată în pace, liniște, și meditație. Chiar și samuraii când se pregăteau de război își rezervau timp pentru a se bucura de o ceașcă cu matcha, pudră de ceai verde de înaltă calitate. Ce putem învăța astăzi de la aceste practici străvechi? Răspunsul implică mult mai mult decât sănătatea și antioxidanții, veți afla din acest episod de Călătorie spre est.


[DDET ]

Arta Ceaiului, Chao Dao (arta servirii ceaiului). Medicina traditionala

În Japonia, arta și practica de ceai băut este de aproximativ mult mai mult decât pur și simplu înmuiere frunze la o cană de apă fierbinte. Tradiția este înrădăcinată în daoismul, și a apărut dintr-o filosofie care onorat trăi o viață de har și de recunoștință, echilibru si armonie, și împlinire și bucurie – ceea ce vechii chinezi numit Cha Dao, sau Calea Ceaiului. Cha Dao ne duce într-o călătorie fascinantă prin Calea de ceai, de la originile sale în munți sacre și temple din China antică, prin legăturile sale la concepte taoiste precum Wu Wei sau non-strădania și valoarea inutilitate, la afinitatea dintre minte ceai și spiritul japonez Zen. Intercalate sunt o portie liberal de citate din marii maeștri de ceai din trecut, anecdote din excursii proprii ale autorului în China, și povești de ceai tradiționale din China și Japonia. Beneficiile unice pentru sănătate de ceai sunt, de asemenea, explorate, și un capitol este dedicat descrie istoria, caracteristicile și proprietățile 25 de soiuri de ceai diferite. Aceasta carte va interesa iubitorii de ceai, precum și cei care doresc să afle mai multe despre cultura de ceai, a crezut Daoista și Zen și practică, precum și istoria și cultura asiatică.

[/DDET]

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.